Peste 40.000 de turisti s-au aflat pe litoral saptamana trecuta

Marti, 15 Iunie 2010, ora 10:37
1083 citiri
Peste 40.000 de turisti s-au aflat pe litoral saptamana trecuta

Numarul turistilor care si-au petrecut week-end-ul trecut in statiunile romanesti de la Marea Neagra a depasit oficial 40.000, mai mult de 2.000 dintre ei fiind turisti straini, alte mii de turisti fiind cazati la particulari, precizeaza Mediafax.

Potrivit unei statistici oferite de Asociatia Litoral - Delta Dunarii, dintre cei 41.250 de turisti inregistrati la sfarsitul saptamanii trecute, oficial, in structurile de cazare, 2.047 au fost straini.

Numarul total al turistilor a fost insa mai mare, in conditiile in care in statistici nu sunt incluse si persoanele cazate la particulari sau cele din campinguri.

Cei mai multi dintre cei inregistrati oficial, 13.650, s-au aflat in Mamaia, 521 dintre ei fiind straini, statiunea fiind urmata in top de Eforie, cu 6.520 turisti/ 220 straini, si Vama Veche, cu 5.340 turisti inregistrati, dintre care 470 au fost straini.

Alte cateva zeci de mii de persoane au ales sa-si petreaca vacanta in celelalte statiuni de pe litoral, peste 12.000 de turisti aflandu-se in Neptun, Navodari si Mangalia.

Cei mai putini turisti cazati in structurile hoteliere s-au aflat in Constanta si Techirghiol, aproximativ cate 500 de turisti in fiecare dintre aceste locatii, dar multe dintre persoanele care merg in vacanta in aceste localitati aleg sa se cazeze la localnici, fara a fi inregistrate oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#litoral, #statiuni, #turisti , #Stiri Turism