Petreceti un weekend la Curtea Domneasca

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 17:26
2193 citiri
Petreceti un weekend la Curtea Domneasca

Daca doriti sa va relaxati intr-un weekend in afara Bucurestiului, dar nu va tenteaza nici statiunile montane si nici padurile din jurul Capitalei, puteti incerca sa vizitati Curtea de Arges. Fosta capitala a Tarii Romanesti surprinde turistii prin monumentele istorice pastrate de pe vremea domnitorilor, precum Biserica Domneasca sau Manastirea Curtea de Arges.

Pe langa aceste trei edificii religioase, cei care viziteaza Curtea de Arges trebuie sa intre in Muzeul Municipal, organizat in doua sectiuni de baza: istorie si etnografie. Obiectele din cele doua domenii sunt gazduite in doua localuri diferite.

Exponatele din sectia de istorie se afla intr-un monument istoric localizat in piateta din fata Bisericii Domnesti si cuprinde replici dupa obiectele domnitorilor de la Curtea de Arges, documente realizate in facsimil, o colectie de numismatica, medalii si decoratii.

Pe de alta parte, expozitia de baza a sectiei de etnografie si arta populara se afla in casa ce a apartinut pictorului Dumitru Norocea si prezinta o bogata colectie de obiecte si arta populara privind ocupatiile, indeletnicirile si mestesugurule practicate de argeseni.

Din Curtea de Arges puteti merge la barajul Vidraru, primul din Romania si al noualea din lume, din punct de vedere al marimii.

Barajul a fost finalizat in 1965 si ofera mai multe posibilitati de relaxare, de la pista de lansare pentru bungee jumping pana la plimbarile cu vaporasul sau cu hidrobicicleta.

De asemenea, tot din Curtea de Arges puteti incepe Transfagarasanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania, cunoscut de localnici si ca "drumul din nori".

Transfagarasanul uneste regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania si este construit peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. In apropierea tunelului de linga Lacul Balea, drumul ajunge la altitudinea de 2042 m.

Printre atractiile orasului Curtea de Arges se mai numara Gara Basarab, un monument istoric construita in 1898, dupa un model original francez si Casa de Cultura George Toparceanu.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#arges, #concediu, #curtea, #domneasca, #manastire, #turisti , #Stiri Turism