Piese de teatru in tramvai, la "majoratul" Festivalului de Teatru de la Sibiu

Joi, 19 Mai 2011, ora 19:02
2528 citiri
Piese de teatru in tramvai, la "majoratul" Festivalului de Teatru de la Sibiu

Festivalul de Teatru de la Sibiu se numara printre putinele oportunitati  in care poti urmari o piesa de teatru in tramvai, intr-o piata sau chiar in Gradina Zoologica. Organizatorii promit un spectacol de exceptie, care sa marcheze „majoratul” festivalului, aflat anul acesta, la cea dea XVIII-a editie.

„Festivalul international de Teatru sarbatoreste anul acesta 18 ani si e un „majorat” prin care incercam sa atragem atentia asupra importantei acestui eveniment, intrucat festivalul s-a dezvoltat ca un veritabil festival de artele spectacolului.

 Anul acesta vom prezenta 300 de evenimente, in 60 de locatii, fiind invitati 2000 de artisti din peste 60 de tari”, a precizat, pentru Bloombiz.ro, Adrian Tibu, unul dintre organizatori.

Acesta a precizat ca printre cele mai asteptate piese de teatru se numara „Parfum de iubire, parfum de tamaie”, al companiei Yamanote Jijosha, una dintre cele mai bine cotate companii de teatru experimental din Japonia.

De asemenea, o alta piesa asteptata de public este premiera spectacolului One Man Show, portretul lui Dorian Grey, pusa in scena de trupa  Burgtheater, din Viena.

Succesul inregistrat de piesa de teatru „Un tramvai numit Popescu”, desfasurat in tramvaiul ce leaga Sibiul de Rasinari, i-a determinat pe organizatori sa includa si in acest an spectacolul in cadrul Festivalului.

Tramvaiul nu este singura scena neconventionala, utilizata de actori in timpul festivalului. Organizatorii sustin ca vor fi spectacole in toate pietele din Sibiu.

„Piata Mare, Piata Mica, chiar si Pietonala”, spune Adrian Tibu, care mentioneaza ca anul acesta pietonala va fi folosita in premiera. Pietonala este strada care trece prin parcul sibian Sub Arini. In plus, va fi un show si in Gradina Zoologica, mai spune purtatorul de cuvant al evenimentului.

„Un tramvai numit Popescu si Ispita lui Cioran, in regia lui Gabriel Pinte, Metoda lui Teodor Cristian Popescu, Don Quite, a lui Fabian Fabian Sattler precum si operele Furtuna si D’ale Carnavalului in regia lui Silviu Purcarete  sunt cele mai asteptate productii”, mai spune purtatorul de cuvant al evenimentului.

Alte piese de teatru asteptate de public sunt: Faust, in regia lui Liviu Purcarete, Luna Albastra, in regia lui Lu Pulici si Ispita lui Cioran, in regia lui Gavriil Pinte.

Interesul turistilor este demonstrat prin faptul ca biletele pentru zece spectacole s-au vandut deja in avans.

„Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogata si variata si aduce publicului productii reprezentative ale marilor companii din strainatate si din Romania, spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiulu”, a anuntat recent, Constantin Chiriac, directorul Festivalului.

Acesta adauga ca Sibiul se transforma intr-o veritabila capitala culturala a lumii si ca turistii se pot relaxa urmarind spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de papusi, circ, spectacole de lumini, pantomima.

In plus, pot lua parte la conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie si pictura, lansari de carte si pot implica activ in diverse  ateliere, „care au loc atat in spatii conventionale, cat, mai ales, in spatii neconventionale”.

Acesta mai precizeaza ca fiecare editie a Festivalului este centrata pe teme de mare actualitate, programul din acest an fiind construit in jurul temei de comunitate.

In anul acesta, Festivalul va fi deschis prin doua reprezentatii de exceptie: "Idiotul" dupa Feodor Dostoievski al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company si "Transition" al companiei Aktion Theater Pan.Optikum.

Show-ul regizat de Gavriil Pinte, Un tramvai numit Popescu, are loc pe 2 iunie, la ora 14.00. Daca ai avut noroc sa prinzi bilet, te numeri printre cei norocosi si poti fi sigur ca vei avea parte de un spectacol de exceptie.

Spectacolul Faust se joaca duminica, pe 29 mai si vineri, pe 3 mai, in Sala Balanta, din cadrul Teatrul National Radu Stanca.

Alte piese interesante sunt In Ape, American Buffalo, Furtuna si O lume pe dos.

In plus, in cadrul festivalului poti participa la concerte, momente artistice de dans si diverse reprezentantii ale celor peste 2000 de actori prezenti.

Deschiderea evenimentului va fi una spectaculoasa, promite Adrian Tibu, care mentioneaza ca si anul acesta vor fi focuri de artificii, jonglerii cu foc si momente artistice, de muzica si dans.

Festivalul de Teatru are loc in perioada 27 mai – 5 iunie, la Sibiu.

Pretul biletelor variaza intre 10 si 40 de lei, Faust fiind cea mai scumpa dintre piesele de teatru organizate in cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu.

Sursa foto: sibiul.ro

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#festival, #festival sibiu, #festival teatru sibiu, #piese teatru, #piese teatru tramvai, #sibiu, #teatru sibiu , #Stiri Turism