Record de turisti internationali in perioada ianuarie - august 2013

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 12:25
1305 citiri
Record de turisti internationali in perioada ianuarie - august 2013

Numarul turistilor internationali inregistrati la nivel mondial in perioada iulie -august 2013 a crescut cu 5% pana la nivelul record de 747 milioane, a anuntat joi Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), transmite AFP.

"Turismul international creste, sustinut de performantele solide din Europa" precizeaza OMT intr-un comunicat, care mentioneaza, de asemenea, regiunile Asia-Pacific si Orientul Mijlociu printre zonele cu performante bune.

Organizatia estimeaza ca in primele opt luni ale anului numarul turistilor internationali a crescut cu 38 de milioane comparativ cu perioada similara a anului trecu pana la cifra record de 747 milioane. "Europa a beneficiat cel mai mult de cresterea turismului in primele opt luni ale anului, numarul sosirilor in regiune fiind cu 20 de milioane de mai mare decat anul trecut", precizeaza OMT.

Datele arata ca in lunile iunie si august numarul turistilor internationali a depasit 125 de milioane in fiecare luna, in timp ce in luna iunie a fost depasit pentru prima data pragul de 100 milioane de sosiri internationale.

"In conditiile in care cresterea economiei mondiale este la un nivel redus, turismul international continua sa inregistreze rezultate peste medie in majoritatea regiunilor lumii, oferind oportunitati vitale pentru crearea de locuri de munca economiilor locale", a declarat secretarul general al OMT, Taleb Rifai.

Anul trecut, numarul turistilor la nivel mondial a depasit pentru prima data pragul de un miliard, in crestere cu 4% in ritm anual. In prima jumatate a acestui an au fost inregistrati 500 milioane de turisti internationali, gratie unei cresteri peste asteptari de 5% care ar urma sa continue si in a doua parte a anului.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#turism mondial, #turism Europa, #economie europa, #piata globala turism , #Stiri Turism