Restaurarea Cazinoului din Constanta va dura doi ani

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 16:18
1565 citiri
Restaurarea Cazinoului din Constanta va dura doi ani

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va demara pana la sfarsitul acestui an procedurile de achizitie publica pentru a executa lucrarile de consolidare si restaurare a Cazinoului din Constanta, care vor dura doi ani, potrivit unui comunicat al ministerului. 

Secretarul de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Razvan Murgeanu, directorul general al Companiei Nationale de Investitii (CNI), Ana Maria Topoliceanu, si vice-primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, au semnat miercuri, la Constanta, documentele de preluare a Cazinoului din Constanta de catre MDRT in vederea consolidarii si restaurarii cladirii, relateaza NewsIn.

La sfarsitul lunii august, s-a aprobat preluarea administrarii imobilului si realizarea obiectivului de investitie "Consolidare si restaurare Cazino Constanta" de catre MDRT prin CNI SA. Pana in prezent, au fost contractate expertiza termica, expertiza energetica precum si documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, documente care vor finalizate intr-o luna de zile.

"Dupa finalizarea acestora se vor cunoaste starea tehnica a cladirii, rezultatele expertizelor tehnice si de audit energetic, lucrarile necesare si costurile acestora. Ulterior se vor aproba indicatorii tehnico - economici ai obiectivului de investitie, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie demarate procedurile de achizitie publica.

Durata estimata a lucrarilor de executie este de 24 luni", se arata in comunicat.

Sumele necesare reabilitarii vor fi alocate direct prin bugetul MDRT, iar dupa reabilitare, cazinoul va fi redat administratiei constantene pentru a fi gestionat de comunitate pentru comunitate si redat circuitului turistic.

Cladirea va putea gazdui evenimente de divertisment de interes pentru locuitorii orasului Constanta, conferinte, simpozioane sau renuniuni nationale si internationale avand spotential de a deveni un obiectiv cultural major. 

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#restaurare vazino constanta, # mdrt cazino constanta , #Stiri Turism