Rezervatia Biosfera Delta Dunarii a blocat o investitie a Ministerului Turismului

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 15:58
3387 citiri
Rezervatia Biosfera Delta Dunarii a blocat o investitie a Ministerului Turismului

Departamentul juridic al ARBDD a cerut, vineri, in instanta, anularea intabularii suprafetei de 44 de hectare dintr-o zona aflata in vecinatatea plajei Sulina, actiune pe care a realizat-o primaria municipiului in urma cu cativa ani, transmite corespondentul NewsIn.

Administratia locala din Sulina a avut ca temei legal o hotararea de guvern a Executivului Nastase, prin care este recunoscuta vechea mosie a Sulinei in suprafata de 6.700 de hectare.

Prin Hotararea de Consiliu Local 39 din 2003, primaria isi introduce in patrimoniul privat respectiva suprafata, iar intabularea s-a produs strict doar pe suprafata din zona plajei. In documentul inaintat instantei de judecata, ARBDD precizeaza ca a intrat in posesia intabularii in anul 2009, cand CJ Tulcea a vrut sa demareze proiectul de amenajare a plajei Sulina, finantat de Ministerul Turismului cu 15 milioane de lei.

Proiectul exista, banii au fost alocati de minister, licitatia ar fi putut avea loc, numai ca ARBDD a cerut anularea intabularii.

Potrivit intampinarii formulate de ARBDD, dreptul de proprietate asupra terenului din zona plajei nu a fost demonstrat de catre Primaria Sulina cu documente legale: hotarare judecatoreasca, act normativ expres sau ordin al prefectului cu privire la dreptul de proprietate asupra terenului.

Potrivit documentatiei depuse la Judecatoria Tulcea de catre ARBDD, din cele 6.700 de hectare cat masoara mosia Sulina, 464 de hectare apartin domeniului privat al orasului, alte suprafete sunt proprietati private, iar terenurile proprietatea publica a statului sunt cele constituite din ape de suprafata cu albiile lor minore, malurile si cuvetele lacurilor.

In consecinta, ARBDD considera ca nu s-a respectat legea sau s-a conferit o interpretare eronata, iar instanta va decide acest lucru.

Guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu, a declarat vineri, ca pe perioada derularii procesului civil investitia finantata de Ministerul Turismului va fi blocata.

"Trebuie sa stabilim exact cui apartine acest teren. Nu poti face o investitie pe un teren care nu-ti apartine. De aceea am procedat pe cale judecatoreasca la definirea exacta a proprietarului acelui teren. Sper ca formalitatile in instanta sa se desfasoare rapid ca sa nu tinem pe loc lucrurile. Daca instanta decide ca intabularea facuta de Primaria Sulina este corecta atunci se va face un schimb de terenuri cu Primaria. Practic, este vorba despre o suprafata de 3 hectare de teren pe care se vor desfasura constructiile usoare,conform proiectului avizat. Investitia oricum va continua, indiferent de decizia instantei de judecata. Vom proceda legal si moral astfel incat sa nu existe diferende", a declarat Grigore Baboianu.

"Eu nu inteleg ce vor. Nu comentez nimic legat de aceasta actiune a ARBDD pana cand nu stiu cum suna. Ne vom judeca pana la capat si vedem cine are dreptate. Nu pot sa va spun mai mult de atat. Am tot comentat, am tot spus si nimeni nu m-a bagat in seama. Mai bine tac", a declarat corespondentului NewsIn Aurel Dimitriu, primarul orasului din Sulina.

Pana cand judecatorii tulceni se vor pronunta cu privire la ceerea de intabulare a suprafetei de plaja de 44 de hectare, oficial, terenul este al primariei Sulina si se regaseste in inventarul institutiei, aspect acceptat si de ARBDD, in prima faza.

 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
#constructie, #investitii, #plaja, #sulina , #Stiri Turism