Romanii, cei mai numerosi turisti straini in Bulgaria

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 14:22
1579 citiri
Romanii, cei mai numerosi turisti straini in Bulgaria

Peste 660.000 de romani au vizitat Bulgaria in primele opt luni din 2009, cu aproape zece procente mai putini decat in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni, Camera de Comert si Industrie Bulgaro-Romana(CCIBR) din Ruse, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa al CCIBR, Romania s-a mentinut in primele opt luni din 2009 pe primul loc in ceea ce priveste numarul de turisti care au vizitat Bulgaria.

"In primele opt luni din 2009, 660.955 de romani au vizitat Bulgaria, de aceea Romania ocupa primul loc pentru turisti straini in tara noastra, fiind totusi cu 9,7% mai putini comparativ cu perioada similara a anului trecut", se arata in comunicat.

Pe de alta parte, CCIBR Ruse a anuntat luni, ca Romania este pe locul al treilea ca destinatie preferata de bulgari.

" 320. 371 de turisti bulgari au calatorit prin nordul nostru apropiat, in primele opt luni ale anului 2009, in scadere cu 1,2% comparativ cu perioada similara a anului 2008", este precizat in comunicatul CCIBR.

Pe de alta parte, CCIBR Ruse, pe baza datelor furnizate de Ministerul Economiei, Energiei si Turismului al Republicii Bulgaria, a anuntat ca schimburile comerciale intre cele doua tari, au scazut in primele sapte luni din 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu peste 16 procente.

"Schimbul de bunuri comerciale intre Bulgaria si Romania pentru perioada ianuarie-iulie 2009 a fost in valoare de 1,21 miliarde de euro, acest lucru reprezinta o scadere de 16,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele sapte luni ale acestui an, au scazut in mod semnificativ importurile din Romania in Bulgaria, cu 27,6% fata de aceeasi perioada din 2008, in timp ce exporturile catre vecinul de nord(Romania, n.r.) au ramas aproape neschimbate inregistrand o scadere de 1,4%".

Aceasta, specifica CCIBR Ruse, a condus la o reducere a balantei comerciale negative pentru Bulgaria, la 40 de milioane de euro pentru perioada ianuarie-iulie a anului 2009, in acelasi interval din anul precedent, soldul negativ comercial pentru Bulgaria fiind de 274 milioane de leva.

"Cele mai exportate produse ale Bulgariei in Romania continua sa fie uleiuri de petrol, produse din metal, produse agricole, si agro-alimentare si industria usoara.

De la vecinul sau, Bulgaria a importat in acest an, cel mai mult ulei, electrice, gaze petroliere, deseuri metalice utilaje si alte produse industriale", se mai arata in comunicatul Camerei de Comert si Industrie Bulgaro-Romana Ruse. 

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#turisti, # romanii, # bulgaria, # destinatie, # exporturi, # importuri , #Stiri Turism