Romanii pleaca in vacanta o data pe an. Afla destinatiile favorite

Luni, 14 Februarie 2011, ora 11:54
2186 citiri
Romanii pleaca in vacanta o data pe an. Afla destinatiile favorite

Majoritatea romanilor isi iau vacanta o singura data pe an, acestia avand ca destinatii preferate Romania, Bulgaria si Grecia, isi achizitioneaza vacanta direct de la sediul agentiei si prefera ca metoda de transport masina personala, potrivit unui sondaj realizat de infoturism.ro. 

Portalul infoturism.ro, in parteneriat cu iVox, a realizat un sondaj in perioada 10-24 ianuarie care a avut ca obiectiv principal aflarea modului in care romanii isi organizeaza vacantele.

Astfel, cele mai cautate destinatii in anul 2010, conform statisticilor de rezervari realizate pe portalul infoturism.ro, au fost Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia si Austria.

"Pentru Romania, cele mai multe rezervari de vacanta au fost realizate pe destinatia Mamaia si Eforie Nord (33%).

Pentru Bulgaria, destinatiile cele mai cautate, care au strans cele mai multe rezervari in 2010, au fost Nisipurile de Aur si Sunny Beach (45%). Clasata pe locul 3, Grecia a avut ca destinatii preferate Insula Corfu si Insula Thassos (33%)" se arata in sondaj.

Pentru 2011, destinatiile aflate in topul cautarilor au ramas in mare parte aceleasi, evidentiindu-se o preferinta mai ridicata pentru destinattile montane din Romania, cu precadere Transilvania si Maramures, precum si spre Spania (Barcelona).

Datele obtinute in urma sondajului arata ca majoritatea respondentilor (49,81%) isi petrec vacantele in alt loc decat acasa, o singura data pe an. Un procent mult mai redus (27,82%) isi organizeaza vacanta in alt loc decat acasa, de doua ori pe an.

"In cazul mijloacelor de transport utilizate, masina personala reiese a fi una dintre cele mai populare solutii pentru vacanta, deopotriva in cazul barbatilor si femeilor. Autocarul si avionul raman ca optiuni, 34.94% dintre respondenti declarand ca nu folosesc niciodata autocarul, in timp ce 48% sustin ca nu folosesc niciodata avionul.

In ceea ce priveste achizittonarea unei vacante, raspunsurile participantilor la sondaj sustin ca majoritatea (69,22%) prefera sa faca plata serviciilor la sediul agentiei. Un procent mic, dar in crestere, prefera sa faca plata online (21,04%) si 9,73% aleg banca pentru a realiza tranzactia" au mai precizat respondentii.

In cadrul sondajului, participantii au fost rugati sa realizeze un clasament al regiunilor preferate pentru o vacanta in tara. Astfel, in top s-a clasificat Litoralul Marii Negre - 49,39% sustinand ca il prefera de fiecare data cand merg in vacanta. Acesta este urmat de regiunea Transilvaniei si Maramures, pe locul patru situandu-se zona Bucovinei.

In topul serviciilor achizitionate de catre participantii la sondaj se afla sejururile, 19% dintre respondenti declarand ca rezerva des acest tip de vacanta. Acestea sunt urmate, ca frecventa in achizitionare, de cazari si city break-uri, pe ultimul loc situandu-se croazierele.

In cazul croazierelor, un procent de 4,17% dintre participanti au declarat ca le achizitioneaza des.

La sondaj au participat 4.120 de persoane, dintre care 60.27% femei si 39.73% barbati. Cea mai mare parte a respondentilor au provenit din municipiul Bucuresti (22,82%), si judetele Cluj (6,29%), Iasi (4,76%) si Constanta (4,32%).

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#romani, #vacanta, #turisti, #destinatii turistice, #concediu , #Stiri Turism