Romanii se impart intre litoralul romanesc si cel turcesc

Luni, 06 August 2007, ora 08:32
989 citiri

Numarul romanilor care vor ramine pe litoralul nostru anul acesta este cu 30% mai mare fata de vara trecuta. In Turcia vor pleca insa cu 80% mai multi.

Patronatele din turism estimeaza ca anul acesta numarul romanilor care vor ramine in tara pentru a-si petrece vacanta la mare va creste cu 30% fata de vara lui 2006. Astfel, numai litoralul va atrage in jur de un milion de romani. De asemenea, in Delta Dunarii se asteapta cu 25-30% mai multi turisti, iar in zona montana patronatele mizeaza pe un plus de 20%. Nu in ultimul rind, pentru turismul de sanatate este estimat un ritm de crestere de 15%, iar pentru cel rural, de 10-15%.

Federatia Patronatelor din Turism sustine ca evolutia vinzarilor in favoarea destinatiilor interne este determinata, printre altele, de investitiile hotelierilor, de cresterea veniturilor populatiei, de conditiile meteorologice favorabile din acest an si de programele speciale ale patronatelor pentru prelungirea perioadei de sezon, precum "O saptamina la mare", "O saptamina la tara" sau "Sanatate pentru toti".

Acestia cred ca si imbunatatirea infrastructurii rutiere si de cai ferate spre destinatiile turistice, comparativ cu anul trecut, a contribuit la atragerea turistilor romani. "Anul acesta, litoralul romanesc a fost vedeta incontestabila a destinatiilor preferate de romani, pina la sfirsitul sezonului fiind asteptati aproape un milion de romani", mai precizeaza patronii din turism.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12887&art=33487&cHash=4ff3ababa8/ target=_blank>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...