Sibiul reinvie atmosfera medievala

Joi, 26 August 2010, ora 17:01
2342 citiri
Sibiul reinvie atmosfera medievala

Turistii care se afla la Sibiu in acest weekend vor putea asista la lupte medievale, se vor plimba alaturi de cavaleri si domnite in centrul istoric al orasului si se vor putea bucura de toate surprizele pregatite de organizatori, cu ocazia celei de-a zecea editii a Festivalului Medieval Cetati Transilvane. 

“Zanele Zalaului”, “Ordinul Musatinilor”, “Reflex” si “Nosa” sunt cele patru trupe de dans care vor evolua in aer liber, spre amuzamentul publicului.

In Piata Mare, locatia centrala a evenimentului, se vor instala opt corturi care vor reprezenta fiecare o breasla.

“In Piata  Mare a orasului  am montat opt case de breasla, cu domenii diferite: breasla magilor si a alichimistilor, sapunarilor, olarilor, brutarilor, cizmarilor, a fierarilor si trubadurilor, legatorilor de carte si a croitorilor si de unde oamenii pot inchiria costume medievale,” a precizat Sandra Dragoman, coordonatorul evenimentului.

Bugetul total al festivalului  este de 250.000 lei, iar organizatorii estimeaza cel putin 30.000 de turisti.

“Anul trecut, numai la deschidere am avut 30.000 oameni. Anul acesta speram ca numarul daca nu se dubleaza, sa fie cu 20-30% mai mult ca anul trecut”, potrivit Sandrei Dragoman.

Alexandra Grigore

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#festival, #medieval, #atmosfera, #sibiu , #Stiri Turism