SkyEurope si-a pierdut licenta de zbor

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 09:24
1549 citiri
SkyEurope si-a pierdut licenta de zbor

Compania aeriana slovaca de low-cost SkyEurope, care si-a anuntat intrarea in faliment la inceputul saptamanii, si-a pierdut miercuri licenta de zbor, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, Roland Schranz, citat de AFP, precizeaza NewsIn.

Decizia a fost luata de ministrul slovac al transporturilor, in conditiile in care sediul social al SkyEurope se afla la Bratislava, a precizat Schranz si a adaugat ca aceasta este "o procedura normala" in caz de faliment.

Compania aeriana, care a cerut deschiderea procedurii de faliment in iunie, si-a incetat operatiunile in noaptea dintre luni si marti. Drept urmare, mii de pasageri au ramas blocati in toata Europa, dar mai multe companii europene de low-cost si-au anuntat disponibilitatea de a repatria calatorii ramasi la sol.

Creata in 2001, SkyEurope a intrat in insolventa in luna iunie, in conditiile in care compania nu a inregistrat niciodata profit in cei sapte ani de existenta. Compania deservea circa 20 de destinatii prin aeroporturile din Bratislava, Praga si Viena.

In 2008, SkyEurope a transportat 3,76 milioane pasageri si a avut o cifra de afaceri de 260,9 milioane euro. Pierderea neta a companiei s-a cifrat la aproape 60 milioane euro, iar datoriile insumau 176,8 milioane euro.

In primul trimestru din 2009, numarul pasagerilor transportati a coborat la 1,25 milioane, fapt ce a determinat SkyEurope sa-si diminueze capacitatile de transport de la 14 la 7 avioane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
#skyeurope, #faliment, #zbor, #zboruri, #avion , #Stiri Turism