Strainii vin in Romania sa vinda si sa se casatoreasca

Vineri, 24 Iunie 2005, ora 00:55
1137 citiri

La sfirsitul lunii mai, in Romania erau inregistrati legal peste 45.000 de straini, dintre care 22% desfasoara activitati comerciale, iar 15% sint casatoriti cu cetateni romani. Desi chinezii se afla pe locul al treilea ca numar in evidenta Autoritatii Nationale pentru Straini, ei sint pe primul loc in topul activitatilor comerciale, desfasurate in Romania, urmati de italieni, turci si germani. Alte activitati ale strainilor pentru care au fost acordate drepturi de sedere temporara sint pentru reintregirea familiei si studii.

Bucurestiul, resedinta permanenta

Cei mai multi straini casatoriti cu cetateni romani sint turcii, in procent de 17%, apoi moldovenii, sirienii si italienii. Pe ultimul loc se afla americanii, cu 2%, insa ei sint pe locul trei la reintregirea familiei, dupa turci si chinezi. Din numarul total al strainilor inregistrati, cei mai multi si-au stabilit resedinta temporara sau permanenta in Bucuresti - 33%, urmat de judetele Timis, Ilfov, Cluj, Iasi si Constanta. Dintre acestia, tot in Bucuresti au cele mai multe sederi permanente, insa Capitala este printre ultimele locuri la numarul de sederi temporare.

De la inceputul anului 2004, pina in mai 2005, au fost depistati peste 800 de straini cu sedere ilegala in Romania. Cei mai multi returnati au fost cetatenii din Moldova, urmati de turci si chinezi.

Cotidianul

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...