Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taxa de pod intre Giurgiu si Ruse pentru transportul public va fi eliminata

Taxa de pod intre Giurgiu si Ruse pentru transportul public va fi eliminata
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si omologul sau bulgar, Petar Mutafchiev, au convenit miercuri sa elimine taxa de pod intre Giurgiu si Ruse pentru transportul public.

'Am incheiat un acord de principiu privind eliminarea taxei de pod pentru transportul public, urmand sa vedem ce solutii vom gasi pentru a extinde aceasta masura si la locuitorii din zona', a declarat miercuri, pentru Rompres, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Taxa de pod este cuprinsa intre 6 euro si 30 de euro, in functie de capacitatea cilindrica a autovehiculelor care trec podul.

In cadrul intalnirii, organizate cu ocazia Conferintei Europene a Ministrilor de Transport, au mai fost abordate probleme referitoare la podurile de peste Dunare Calafat - Vidin si Bechet - Oreahovo, precum si problema emiterii unor roviniete cu valabilitate de o zi de catre statul roman, dupa modelul implementat deja dincolo de Dunare.

Cele doua parti au convenit asupra membrilor comisiei mixte privind construirea Podului Calfat - Vidin, reprezentatii Romaniei transmitand punctele de vedere partenerilor bulgari asupra parametrilor tehnici cu privire la partea romaneasca a podului, mai exact infrastructura care va fi realizata pe malul romanesc al Dunarii.

In ceea e priveste Podul Bechet - Oreahovo, cele doua parti au convenit asupra instituirii uni grup de lucru pentru a analiza aspectele privind realizarea podului, pasul urmator fiind realizarea studiului de fezabilitate privind constructia podului, care va fi realizat in Parteneriat Public - Privat.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 594 ori