Top 10 croaziere neobisnuite

Marti, 09 Octombrie 2007, ora 09:58
2576 citiri
Top 10 croaziere neobisnuite

Pentru multi, o croaziera inseamna cateva zile de liniste pe un vas, soare si nicio grija. Altii, in schimb, vor sa ia cu ei in excursii si pasiunile care ii caracterizeaza, asa ca unele dintre aceste croaziere sunt mai putin obisnuite. De la excursii pentru motociclisti la croaziere pentru nudisti, Forbes va prezinta lista celor mai de nisa concedii pe mare.

1. Motoare pe mare

In aprilie si noiembrie 2008 vor fi organizate doua croaziere care vor reuni aproximativ 2.000 de motociclisti, intr-o calatorie de 7 zile pe Rivera mexicana. Toti participantii, inclusiv personalul de pe vas, vor fi imbracati in veste si pantaloni din piele. De asemenea, pe vapor vor fi expuse 20 dintre cele mai noi aparitii pe piata moto, 25 de distribuitori vor vinde accesorii pentru motociclete si se vor organiza concursuri cu premii in valoare de 480.000 de dolari, constand in echipament. In porturile din Cabo San Lucas si Puerto Vallarta se vor tine petreceri tematice.

Pret: incepand de la 1.800 de dolari

2. Croaziera impletiturilor

Aceasta excursie care va avea loc in a doua a lui 2008, cu un vas al Norwegian Cruise Line, si va merge prin Belize si Honduras, reuneste 100 de amatori de impletit si crosetat, cinci experti care sa-i ajute, precum si pe cunoscuta specialista Lily Chin, care va preda timp de 2 zile. Participantii vor invata cum sa faca in fiecare zi alt articol vestimentar, cum ar fi un fular, un pulover sau o pereche de manusi.

Pret: incepand de la 725 de dolari

3. Croaziera tribut Elvis

La croaziera Elvis, care va avea loc in asugust 2008 si va dura 4 nopti, vor lua parte 2.000 de oameni. Excursia este patronata de Jerry Schilling, considerat a fi fost cel mai bun prieten al "Regelui", si imita 5 dintre locatiile de concert preferate ale lui Presley, printre care Memphis si Hawaii. Turistii vor putea urmari filmele lui Elvis la un cinematograf aflat la bord, iar pentru cei mai buni imitatori ai acestuia va fi organizat un concurs. Micul dejun va fi luat la un bar special, la ora 3 dupa-amiaza, pentru ca atunci lua "Regele masa de dimineata".

Pret: incepand de la 850 de dolari

4. Crima si mister, fantome si vampiri

Richard Jones, autor a mai multor carti despre crime si locuri bantuite din Anglia, organizeaza aceasta excursie de 7 zile, in care 8 invitati vor naviga pe Tamisa. Vasul se opreste la Whitechapel, pentru a-i lua urma lui Jack Spintecatorul, si la Hampton Court, despre care se spune ca este bantuita de o multime de fantome, printre care si Catherine Howard, cea de-a cincea sotie a lui Henric al VIII-lea.

Pret: 2.500 de dolari de persoana

5. Croaziera pentru sahisti

In ianuarie, 75 de sahisti se vor imbarca in aceasta croaziera de 7 zile prin Caraibe. Printre acestia, 3 mari maestri, printre care si campionul american Joel Benjamin, care va preda cursuri de 10 ore, timp de 2 zile. De asemenea, se organizeaza 2 turnee ale Federatiei Americane de Sah si cateva simultane.

Pret: 1.699 de dolari

6. Croaziera Shakespeare

Aceasta croaziera de 10 zile va avea loc anul acesta, in noiembrie, cand 275 de fani ai "Marelui Will" vor merge in Aruba si prin Canalul Panama. Oragnizatorii, Geek Cruises, au facut un parteneriat cu Festivalul Shakespeare din Oregon, care va trimite actori, pentru a juca 3 piese la bordul vasului. Expertul in literatura shakespeariana Barry Craft va tine cursuri in fiecare zi, iar participantii vor putea urmari, inainte de discutiile cu acesta, si 3 ecranizari, printre care una dupa Regele Lear si una dupa Hamlet.

Pret: incepand de la 2.675 de dolari

7. Croaziera cu imbracaminte optionala

Organizata in mai, croaziera nud dureaza 2 saptamani si se desfasoara in Pacific. Cei 172 de pasageri vor calatori pe un vapor inchiriat special si nu sunt obligati sa poarte haine daca nu vor. Excursia include cursuri matinale de yoga, scufundari si chiar incursiuni pe insule private, toate efectuate in pielea goala. Hainele sunt obligatorii doar in timpul mesei.

Pret: incepand de la 3.685 de dolari

8. Excursia rock

Iubitorii muzicii rock pot lua parte la aceasta croaziera care loc in ianuarie si parcurge un traseu prin Insulele cayman si Jamaica. Mai multi artisti consacrati si-au anuntat deja participarea, iar la bord vor avea loc concerte in fiecare dintre cele 4 seri ale excursiei. In a 2 si a 3-a zi vor fi organizate festivaluri care se vor intinde pe tot parcursul zilei. Croaziera le va da ocazia participantilor sa socializeze cu artistii.

Pret: incepand de la 699 de dolari


9. Raiul ciocolatei

In cadrul acestei croaziere, 6 bucatari celebri vor tine cursuri cofetarie, in care participantii vor invata sa faca orice, de la prajituri cu ciocolata la trufe. Totodata, cativa nutritionisti ii vor invata cum sa fabrice ciocolata "sanatoasa", iar gazdele vor organiza degustari si petreceri tematice.

Pret: incepand de la 1.349 de dolari

10. Croaziera pentru dependentii de telenovele

Pasagerii vor naviga prin Key West si Cancun timp de 4 zile, alaturi de staruri ale telenovelelor americane, printre care Tyler Christopher din General Hospital, Julie Pinson din Days of Our Lives si Austin Peck din As the World Turns. Participantii vor putea sa stea de vorba cu vedetele la petreceri si la sedintele foto. De asemenea, vor putea scrie propriul lor scenariu de soap-opera pe care sa-l joace cu unul dintre actori.

Pret: incepand de la 799 de dolari

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...