Top 5 destinatii in America de Sud

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:42
3036 citiri
Top 5 destinatii in America de Sud

De la simbolul civilizatiei incase, Machu Picchu, pana la singurul loc de pe glob care iti alimenteaza senzatia ca zbori, America de Sud ascunde multe destinatii interesante, iar topul intocmit de listverse.com va invita sa le descoperiti. 

Machu Picchu, veche fortareata incasa

Machu Picchu, din Peru, reprezinta o enigma si astazi, arheologii si specialistii incercand si in prezent sa explice de ce o civilizatie care nu a cunoscut roata are un sistem complicat de strazi, cu borne kilometrice din 7 in 7 kilometri si cu locuri de odihna din 20 in 20 de kilometri. Acesta nu este decat unul dintre misterele care planeaza in jurul civilizatiei incase.

Machu Picchu, situat in varful Anzilor, este unul dintre cele mai bine pastrate orasele ale incasilor, cu strazile, cladirile si templele aproape intacte. Cei pasionati de istorie si arheologie pot angaja un ghid care sa ii insoteasca intr-un tur de la Cuzco pana la Machu Picchu. Singura conditie impusa este ca doritorii sa aiba conditie fizica si sa reziste drumului prin jungla pana la fosta fortareata incasa.

Regiunea Peten, simbol al civilizatiei maiase


In timp ce Machu Picchu este un simbol al civilizatiei incase, regiunea Peten, din Guatemala, este reprezentativa pentru civilizatia maiasa.

De la impozantele ruine ale templelor Maya din Tikal, pana la strazile coloniei Flores, Peten ramane o alternativa mai comoda si mai sigura  de a vizita obiective de interes turistic.

Pe langa obiectivele acestea, in Peten puteti face o baie in lacul Peten Itza, sau puteti face turul pesterilor din Ak’tun Kan.

Salar de Uyuni, Bolivia, locul unde poti zbura


Probabil singurul loc de pe glob unde ai literalmente senzatia ca zbori si ca plutesti alaturi de nori este Salar de Uyuni, cea mai mai mare campie salina din lumea, aflata in Bolivia.

Suprafata complet plana reflecta atat de bine imaginea cerului incat linia orizontului se pierde si iti ofera o senzatie unica, pe langa beneficiile aduse de expunerea la sare.

Turistii
care ajung aici sunt sfatuiti de listverse.com sa profite la maxim de efectul incredibil, si sa inchirieze o masina pentru plimbari pe suprafata salina. De asemenea, pentru a continua vacanta in aceeasi caracteristica bazata pe salinitate, va puteti caza intr-un hotel facut integral din sare.

Salar de Uyuni acopera o suprafata de 12.000 km patrati, iar stratul de sare are o grosime de 10 metri in zona centrala.

Panama, locatie linistita in Caraibe

Persoanele care urasc aglomeratia si multimea de turisti aflata pe plajele din Caraibe, dar isi doresc totusi sa se relaxeze pe malul marii, in aceasta locatie, pot opta pentru Panama.

Accesul catre Bocas del Toro, un mic arhipelag pe coasta de vest a tarii, ramane dificil chiar si in prezent, dar locurile de aici merita efortul, pentru farmecul salbatic si pentru liniste.

Plaja Broastei Rosii (Red Frog Beach) se numara printre recomandarile listverse.com, alaturi de activitati precum scufundarile.

Vizitati testoasele uriase in Galapagos


Desi unul dintre cele mai izolate locuri din lume, Arhipelagul Galapagos ramane o destinatie interesanta datorita ecosistemului unic format si multumita speciilor de vietuitoare ce traiesc aici.

In Galapagos pot fi vazute broaste testoase gigant, lei de mare, pinguini, albatrosi si o multime de alte exemplare ale florei si faunei.

Varietatea de specii a fost unul dintre argumentele care au stat la baza teoriei evolutioniste lansate de naturalistul Charles Darwin.

Listverse.com atrage atentia asupra faptului ca autoritatile din cele 19 insule ale arhipelagului au impus o serie de restrictii aplicate turistilor, tocmai pentru a proteja biosfera din Galapagos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#caraibe, #machu, #panama, #picchu, #turisti , #Stiri Turism