Top 5 excursii pentru cei cu adevarat curajosi

Marti, 08 Februarie 2011, ora 16:20
2458 citiri
Top 5 excursii pentru cei cu adevarat curajosi

Pentru iubitorii muntelui, pentru acei turisti care inteleg cu adevarat frumusetea unui traseu "deasupra norilor", marcat de peisaje uluitoare, lonelyplanet.com a selectat cele mai spectaculoase trasee montane din lume, alegandu-le pe cele care impresioneaza prin aspectul traseului dar si prin nivelul sau de dificultate. 

Traseele propuse in continuare de lonelyplanet.com se adreseaza exclusiv adevaratilor iubitori de munte, pregatiti corespunzator pentru un traseu cu un nivel ridicat de dificultate.

Pe langa echipamentul absolut necesar, cataratorii trebuie sa se asigure ca au o conditie fizica deosebita, astfel incat sa poata rezista la presiunea atmosferica de la altitudinile inalte si ca pot suporta urcusul sustinut.

Traseele nu sunt alese intr-o ordine intentionata, pentru ca nu pot fi supuse unor criterii stricte care sa le evidentieze frumusetea peisajului sau sentimentul unic pe care il incearca turistii pasionati de drumetiile montane in clipa in care se afla la aceeasi inaltime cu norii, la picioarele lor intizandu-se panorame imposibil de descris in cuvinte.

GR20, Franta

Prescurtarea GR vine de la Grande Randonee, adica o excursie lunga si reprezinta o retea de poteci intinse in Franta, Belgia, Olanda si Spania.

Traseul francez, GR20, este considerat cel mai dur din Europa si ramane unul deosebit de solicitant, atat fizic cat si psihic, pentru ca dureaza nu mai putin de 15 zile, cumuland o distanta de 168 kilometri, care strabate Insula Corsica.

Efortul sustinut este pe deplin recompensat de o varietate fascinanta de relief, de la paduri bogate, la cratere din granit, lacuri glaciare, piscuri inzapezite si un in ultimul rand, neves, acele formatiuni din gheata care surprind turistii.

Potecile sunt de multe ori acoperite cu pietris alunecos, marcate de poduri subrede, iar uneori sunt foarte abrupte, facand traseul dificil de parcurs chiar si pentru turistii antrenati.
GR20 uneste Calenzana, in Balgane cu Conca, in nordul regiunii Porto Vecchio.

Pe urmele vechilor incasi

„Drumul Incasilor”, din Peru a fost intr-adevar construit de incasi si este in prezent traversat de mii de turisti pasionati de drumetii montane si de istorie, in egala masura. Traseul incepe din Valea Sacra si ajunge in Machu Picchu, legendara citadela incasa.

Piscurile inzapezite domina privelistea la un nivel imaginar superior, in timp ce la nivelul solului, ceata deasa acopera padurile virgine.

O vizita pe pamantul populatiei Dogon



„Pamantul populatiei Dogon” inseamna unul dintre cele mai senzationale locuri de pe continentul african. Un traseu in aceasta regiune poate avea o durata cuprinsa intre doua si zece zile, iar alpinistii se pot avanta pe pantele din Bandiagara, admirand, in acelasi timp si vechile locuinte incrustate incrustate in stanca, in prezent abandonate.

Asezarile populatiei Dogon puncteaza pe alocuri traseul si reprezinta atractii in plus, adaugate la spectaculosul traseu.

Popas pe „acoperisul lumii”

Atingand o inaltime de peste 5.500 de metri, la Kala Pattar, traseul Base Camp, din Nepal, dureaza nu mai putin de trei saptamani numarandu-se printre cele mai fascinante din lume. Pe cararile care alcatuiesc traseul montan veti intalni in special alpinisti profesionisti dar si amatori dornici sa se poata lauda ca au traversat „acoperisul lumii”, asa cum mai este cunoscut Everestul.

De asemenea, pe cararile montane pot fi gasiti serpasi, locuitori ai regiunilor montane din Nepal. Inaltimile la care ajunge traseul sunt cu adevarat coplesitoare si ametitoare la propriu, in conditiile in care aclimatizarea dureaza un timp.

Drumetii de 24 de zile in Muntii Himalaya

Excursionistii cu adevarat devotati, care nu se feresc de noptile dormite pe platourile montane, de lipsa civilizatiei si de absenta aproape totala a tehnologiei se pot incumeta catre drumetiile ce pornesc din Spitti si ajung pana in Ladakh, in Muntii Himalaya. Durata unei astfel de excursii este de aproximativ 24 de zile, deci turistii trebuie sa fie pregatiti cu provizii si cu echipament corespunzator.

Drumul traverseaza fostele rute comerciale, folosite de negustorii antici. Aspectul regiunii montane l-a determinat pe scriitorul Rudyard Kipling sa sustina ca in zona au trait cu siguranta zeii, intrucat nu este un loc pentru oameni.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#drumetii montane, #excursii, #trasee montane, #turisti , #Stiri Turism