Top 5 rezervatii naturale

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 17:33
13117 citiri
Top 5 rezervatii naturale

Rezervatiile naturale care pastreaza intacte zone de o rara frumusete sunt cautate de turisti pentru peisajele sublime, nealterate de arhitectura urbana sau pentru caracteristicile care le fac unice in lume, precum existenta unor exemplare rare din speciile florei si faunei mondiale. Opentravel.com a intocmit topul parcurilor naturale, alegand rezervatiile renumite din toate continentele.

Parcul National Namib Naukluft, din Namibia

Pozele facute in Parcul National Namib Naukluft din Namibia surprind doar aspectul dezolant al dunelor de nisip a caror culoare variaza de la galben  pal la rosu aprins,  si nu reusesc sa redea atmosfera incinsa, sufocanta, specifica zonelor desertice.

Sossusvlei, principala atractie a zonei, se afla in centrul Parcului Namib Naukluft si reprezinta un deal inalt de aproximativ 300 metri, complet acoperit cu nisip si argila.

O alta atractie specifica Parcului consta in plimbarile cu balonul cu aer cald, favorizate de vanturile termale puternice, prezente in Namib Naukluft.

Parcul National Namib Naukluft este cel de-al patrulea, ca marime, din lume.

Parcul National Banff din Canada

Intr-o tara de o asemenea intindere, nu mai surprinde pe nimeni faptul ca in Parcul National Banff, din Canada, totul este supradimensionat: vulpile sunt mai mari, ursii sunt grizly iar elanii "au o tinuta impunatoare", noteaza opentravel.com.

Regiunea idilica a fost descoperita la sfarsitul anilor 1800, in timpul constructiei liniei ferate Canadian Pacific si a fost imediat transformata in rezervatie naturala.

Parcul National Banff se intinde pe o suprafata de peste 6600 metri patrati si este un coridor natural, in inima Muntilor Stancosi.

Acestia  protejeaza ca o bariera naturala toate frumusetile din Banff, fie ca este vorba despre ghetarii maiestuosi sau de lacurile de un albastru ireal.

Parcul National Mungo din Australia

In ultimii ani, Australia apare din ce in ce mai des pe lista destinatiilor preferate de turistii aventurosi, atrasi de orasul Alice Springs, de Muntii Albastri, lant muntos care face parte din patriomoniul Unesco sau de Uluru, cunoscut si ca "Muntele de granit rosu", un masiv stancos izolat in de?ertul din Australia centrala.

Potrivit acestora, insasi istoria Terrei se gaseste in formatiunile si in canioanele din rezervatie, si poate fi urmarita studiind invelisul colorat al rocilor.

De altfel, straturile de roci sunt cele mai spectaculoase exemple de eroziune a milioanelor de ani masurati in sapte varste geologice.

Parcul National al Marelui Canion din Arizona

Daca Parcul National Mungo este in mod special apreciat de antropologi, atunci Parcul National al Marelui Canion din Arizona este preferatul geologilor.

Marele Canion poarta acest nume pentru ca este intr-adevar cel mai mare din lume, fiind marginit de doua culmi muntoase, denumite North Rim (malul de nord) si South Rim (malul de sud).

Temerarii care se aventureaza in Canion pot descoperi o zona semi-arida, marcata de sute de grote de diferite marimi.

Parcul National  Khao Sok

Parcul National Khao Sok, cu paduri tropicale, stanci de calcar, izvoare si cascade impresionante a fost prima rezervatie naturala protejata din Thailanda si una dintre cele mai vechi paduri tropicale mondiale.

Printre particularitatile sale se numara faptul ca reprezinta habitatul pentru cea mai mare floare din lume, Rafflesia kerrii, care poate ajunge la 80 cm in diametru.

Aceasta specie de floare nu are tulpina si nici propriile frunze, dar supravietuieste parazitand anumite feluri de liane.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#naturale, #parcuri, #rezervatii, #turisti , #Stiri Turism