Top 7 branduri europene: secretele din spatele cliseului

Joi, 10 Februarie 2011, ora 17:25
2791 citiri
Top 7 branduri europene: secretele din spatele cliseului

Pralinele cremoase din renumita ciocolata belgiana, spectaculosul vals vienez sau antrenantul joc de polo sunt, poate, in imaginarul colectiv puncte de referinta pentru cultura statelor europene care le-au inventat, dezvoltat si pastrat ca atractii. Pe langa acestea, lonelyplanet.com a selectat alte simboluri identificate ca branduri locale in mai multe tari europene, explicand pentru fiecare o anumita activitate ce i-ar putea delecta pe turistii curiosi sa descopere secretele din spatele cliseului.

Invatati regulile jocului de polo de la profesionisti



Selectul club de Polo Ascot Park are un secret pe care neinitiatii in domeniul sportiv au reusit sa il afle. Din cand in cand, ii lasa si pe amatori sa se joace polo si sa se amuze in perimetrul incintei.

Instructorii clubului ii invata pe toti cei interesati cum sa calareasca si cum sa manuiasca fara probleme crosa de polo.

Lectiile incep cu o introducere prezentata la sol unde amatorii invata principiile de baza si regulile jocului de polo si pot trece la practicarea sportului propriu-zis.

Sesiunea de distractie se termina cu un meci adevarat, unde proaspetii jucatori  se conving daca au retinut sau nu regulile si daca polo se va numara sau nu printre jocurile lor favorite.

Workshop de fotografie in Irlanda


Cu siguranta ca vi s-a intamplat cel putin o data intr-un concediu sa ramaneti uimit de frumusetea unui peisaj, de culorile vii ale naturii sau pur si simplu sa fiti impresionat de amanuntele unui anumit lucru.

Ati incercat sa fotografiati obiectul respectiv si… surpriza: aparatul nu reusea sa imortalizeze exact detaliul pe care vi-l doreati.

Daca vreti sa depasiti acest inconvenient si in acelasi timp sa va asigurati ca nu se va mai repeta, incercati o vacanta creativa, oferita de Frui.

Alegeti una care sa se concentreze in special pe fotografiat si una care sa fie organizata in County Kerry din Irlanda.

Potrivit lonelyplanet.com zona a fost “binecuvantata” cu o aici se gasesc o sumedenie de peisaje minunate, excelente pentru testat noile abilitati de pozat invatate prin intermediul profesorilor autorizati.

Gustati pralinele belgiene, facute de ...dumneavoastra!


Daca ciocolata ar fi o arma, atunci cu siguranta ca Belgia ar fi una dintre cele mai temute superputeri mondiale.

Daca va numarati printre cei care adora ciocolata in toate variantele si formele, atunci cu siguranta ca merita sa testati delicioasele produse servite in ciocolateriile belgiene. Iar daca pasiunea pentru ciocolata depaseste pragul magazinelor, va puteti aventura in procesul de fabricare a gustosului dulce, asistati de cofetari profesionisti, in localitatea belgiana Zaabar.

Acestia va vor explica toate etapele prin care trece o pralina inainte de a fi asezata in cutia de prezentare.

De pilda, ciocolata topita trebuie trebuie racita foarte incet, ca sa isi poata pastra textura initiala si gustul intens de cacao.

Pe urma, puteti inventa combinatii originale, adaugand condimente si umpluturi aromate.

In fiecare duminica sunt organizate workshopuri in care turistii curiosi invata sa formeze cele mai dulci bunatati.

Englezii din Cumbria va invata sa... afumati alimentele


Ardeii de tip chilli numiti chipotle, carnatii “kielbasa”, sau sortimentul de branza cheddar “applewood” au toate un punct comun: sunt preparate culinare supuse procesului de afumare.

Gustul specific al delicateselor afumate nu poate fi inlocuit cu nimic, desi din punct de vedere tehnic, procesul nu mai este necesar, tinand cond de faptul ca multumita tehnologiei specialitatile de acest gen pot fi conservate si pastrate utilizand aditivi alimentari.

Daca va tenteaza sa vedeti cum primesc aceasta „aroma de fum”, programati o vacanta in Shap, din comitatul Cumbria, in Regatul Unit. Aici exista „Smoky Jo’s”, o firma care ofera cursuri de preparare a afumaturilor.

Lectiile se intind pe parcursul a doua zile, iar clientii invata cum sa afume branza, pestele si carnea.

Deveniti propriul furnizor de macchiato


Cu siguranta ca stiti cum sa apreciati aroma cafelei si ati savurat cel putin o data in viata o bautura preparata din cafea, indiferent ca este vorba de cappucino, espresso sau macchiato.

In cazul in care v-ati intrebat cum se fac delicioasele bauturi, intrebati un barman sau, cel mai bine, urmati cursurile oferite de o companie specializata.

Lonelyplanet.com recomanda BARista Barbar, din Londra, unde puteti invata sa decorati cafeaua cu forme realizate din lapte, precum inimoare sau lalele.

Sarbatoriti alaturi de Chanel No 5 aroma parfumului


“Notele” unui parfum sunt similiare cu cele dintr-o melodie, sustin specialistii din industria produselor cosmetice, amintiti de lonelyplanet.com.

Acestia considera ca o aroma dintr-un parfum trebuie sa se imbine armonios cu urmatoarele, in mod asemenator cu notele muzicale care formeaza o partitura.

Anul acesta, prestigioasul brand Chanel No 5 implineste 90 de ani.

Cu aceasta ocazie, regiunea franceza din Languedoc se transforma in scena potrivita pentru a invata etapele de baza din producerea unui parfum.

Primii pasi sunt descoperirea uleiurilor esentiale si a proprietatilor acestora pentru a afla care este cea mai buna combinatie

Aflati secretele valsului vienez


Desi pare greu de crezut, valsul vienez era considerat un dans scandalos si a devenit popular de abia dupa 200 de ani de cand a fost inventat.

Astazi, in schimb, valsul vienez reprezinta o dovada a bunului gust, iar dansatorii care il cunosc sunt apreciati in special in cadrul seratelor.

Scoala de dans Elmayer din Viena a oferit cursuri de vals vienez din 1919 , iar in oferta scolii sunt incluse atat lectii pentru o singura persoana, cat si pentru cupluri.

Cea mai buna sala unde va puteti testa aptitudinile de dansator al valsului vienez ramane sala de Bal din incinta Operei din Viena.

Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft a introdus recent pe piață AI VASA-1, un model revoluționar de inteligență artificială capabil să transforme imagini în videoclipuri realiste, în care subiectul poate vorbi....
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#ciocolata, #turisti, #turism, #branduri europene, #foto, #vacante tematice , #Stiri Turism