Topul celor mai bune aeroporturi din lume

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 15:34
3353 citiri
Topul celor mai bune aeroporturi din lume

Cele mai aglomerate si apreciate aeroporturi din lume nu se afla nici in Statele Unite ale Americii si nici in Europa, ci in Asia. Fiecare dintre acestea ofera servicii profesionale si este folosit de zeci de milioane de pasageri anual.

Aeroportul international din Hong Kong (HKIA) se afla pe primul loc in topul celor mai bune aeroporturi de pasageri, potrivit unui clasament realizat de Business Week si ocupa cea de-a treia pozitie in topul celor mai aglomerate terminale de zbor din lume. Anul trecut, aproximativ 50,9 milioane de pasageri au calatorit si au folosit serviciile oferite de acest aeroport. HKIA face legatura intre aproximativ 160 de destinatii, opereaza 900 de zboruri zilnice, programate de mai mult de 95 de companii aeriene.

Aeroportul Changi din Singapore deserveste peste 100 de linii aeriene internationale care asigura zboruri catre 200 de orase din 60 de tari. In fiecare saptamana, pe Changi se inregistreaza 5400 de sosiri si plecari si peste 42 de milioane de pasageri pe an. Numarul reprezinta de sapte ori marimea populatiei din Singapore.

Aeroportul Changi este, de asemenea, una dintre cele mai mari locatii de cumparaturi din tara, in contextul in care dispune de o suprafata desfasurata pe mai mult de 40.000 de metri patrati de spatiu comercial.

Incheon International Airport se alfa in Seul si este cel mai mare aeroport din Coreea de Sud. Din 2005 a primit ratingul de cinci stele Skytrax, o recunoastere pe plan international a serviciilor oferite de aeroport. Doar Hong Kong International Airport si Changi, din Sinagapore au mai primit aceasta distinctie. Aeroportul are un teren de golf, un centrul SPA, camere private de dormit, patinoar, un cazinou, gradini interioare si un Muzeu al Culturii Coreene.

Terminalul de pasageri principal are o suprafata de 496.000 de metri patrati si este cel mai mare din Coreea si pe locul noua in lume, din punct de vedere al marimii.

Aerportul din Munchen este al doilea cel mai aglomerat din Germania, cu aproximativ 34,7 milioane de pasageri inregistrati anul trecut. Aeroportul are propriul centru de vizitatori si gazduiste Munchen Aeroport Centre (MAC), care este un centru comercial, de afaceri si chiar un loc  de recreere, situat intre cele 2 terminale.

Aeroportul International din Beijing
, Beijing Capital,  se afla la 20 de mile nord-este de centrul orasului. Cel mai nou terminal, cunoscut sub denumirea de Terminalul 3 este al doilea din punct de vedere al dimensiunii, din lume si ocupa pozitia a treia in clasamentul celor mai mari cladiri din lume.

Beijing Capital si-a castigat rapid reputatia de aeroport extrem de aglomerat, iar din 2009 se afla in fruntea clasamentului celor mai aglomerat din Asia. In ceea ce priveste traficul de calatori, datele statistice releva faptul ca in 2010, peste 73 de pasageri au apelat la serviciile aeroportului Beijing Capital.

Schipol este unul dintre cele mai importante aeroporturi internationale europene, cu mai mult de 45 de milioane de pasageri inregistrati anul trecut. Schipol are zone comerciale de mari dimensiuni, atat in zona de operatiuni aeriene cat si in zona publica.

Aeroportul Zurich este situat la 12 kilometri de centrul orasului si deserveste aproximativ 60 de companii aeriene. De asemenea, ofera o gama larga de magazine, restaurante si servicii, antrenand peste 180 de companii cu mai mult de 20.000 de angajati. Autoritatile au implementat o linie de cale ferata care asigura transportul rapid al pasagerilor de la aeroport in oras.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#aeroport, #aeroport calatori, #aeroport turisti, #transport aeriat , #Stiri Turism