Topul celor mai bune plaje din lume

Luni, 30 Mai 2011, ora 12:44
4509 citiri
Topul celor mai bune plaje din lume

O plaja buna este definita de curatenie, de nisip fin si de mai multe oportunitati pentru petrecerea timpului liber. Bing.com a selectat cele mai bune plaje din lume, cu cel mai fin nisip si cu o serie de alte activitati pe care le poti petrece in vacanta, cu exceptia, desigur, a bailor de soare.

Plaja Siesta, din Sarasota, Florida se mandreste cu cel mai bun si mai alb nisip din lume. Granulele ce par cristale de cuart nu sunt singurul motiv pentru care plaja si-a consolidat reputatia. Apa este extrem de curata, limpede si de un albastru magnific. Din aceasta cauza este foarte tentanta pentru amatorii de scaldat si pentru inotatori.

Plaja are o lungime ce se intinde pe multe sute de metri si le ofera posibilitatea iubitorilor de sporturi sa practice volei. Valurile nu au o adancime mai mare de cativa centrimetri, motiv pentru care plaja este foarte buna si pentru micuti.

Parcul dezvoltat in jurul plajei este completat de dusuri, snack baruri, mese pentru picnic, umbrite de copaci si nu in ultimul rand de o uriasa parcare. Pe Siesta Beach fumatul este interzis.

Coronado Beach, din San Diego, este considerata o veritabila oaza de mare pe coasta Californiei de Sud. Se mandreste cu vegetatie luxurianta subtropicala, cu un climat mediteranean unic si cu un nisip stralucitor.

Printre activitatile recreative pe care le poti face aici se numara surful si studierea navelor de mari dimensiuni, vizibile de pe tarm.

Ca punct de reper, Hotelul del Coronado a fost construit cu 100 de ani in urma si ofera o arhitectura spectaculoasa, specifica pentru Lumea Veche. Regi, seici si actori au ramas peste noapte la acest hotel.

Plaja Kahanamoku, din Waikiki de pe Insula Oahu, in arhipelagul Hawaii, a fost numita in onoarea lui Duke Paoa Kahanamoku, o olimpica premiata cu medalia de aur, la inot.

Plaja este marginita de portul Ala Wai si de orasul hawaian Hilton. Un recif cu o adancime mica protejeaza plaja de valurile marii, ceea ce o face excelenta pentru familiile care vin in vacanta insotite de copii.

Main Beach, din New York, se numara printre cele cinci plaje ale orasului East Hampton si reprezinta imbinarea perfecta a naturii cu mediul creat de om.

Zona de litoral este potrivita pentru identificarea celebritatilor, in conditiile in care numeroase vedete de cinema viziteaza plaja, atrase de decorul mirific.

Plaja  este mare si acoperita cu nisip de cuart, marcat de dune si de apa curata, limpede si albastra.

Plaja aflata in jurul Cape Hatteras, din Carolina de Nord, ofera una dintre cele mai bune zone pentru navigarea, de-a lungul Coastei de Est.

Printre caracteristicile sale se numara farul amplasat pe capul Hatteras si numarul mare de pescari.

Farul atrage in fiecare an mii de  iubitori de natura, dornici sa il admire. Numarul mare de turisti nu este egalat decat de pescari,  interesati de o partida buna de pescuit.

Plaja de pe litoralul insulei St George, din Florida, si-a revenit dupa dezastrul cauzat de deversarile de petrol. Nisipurile sunt acum albe si stralucitoare si scartaie sub picioarele turistilor, precizeaza publicatia amintita.

Plaja se desfasoara pe o suprafata de peste 1900 de acri, in apropierea Golfului Mexic. Te poti relaxa inotand, la o partida de pescuit sau poti inchiria o barca. Mai poti face drumetii ori canotaj. Trebuie sa ai grija insa la pisicile de mare, pentru ca nu de putine ori acestea se apropie de mal.

Pe langa pisicile de mare, mai poti vedea o sumedenie de specii de pasari rare. Parcul din jurul plajei are sase chioscuri unde poti face gratar, mai multe mese si toalete preucm si 60 de locuri pentru camping, dotate cu electricitate si apa curenta.

Beachwalker Park este una dintre cele mai cautate plaje din Insula Kiawah. Din punct de vedere geografic, plaja se afla la 25 de mile sud de orasul Charleston.

Daca esti unul dintre iubitorii tenisului sau golfului, plaja va fi pe gustul tau, pentru ca are mai multe terenuri amenajate pentru a putea practica aceste sporturi.

In plus, poti face drumetii sau poti alege un tur organizat care iti va prezenta, in timpul unei plimbari, cele mai reprezentantive exemplare ale florei si faunei locale. Desi nu foarte clara, apa  este extrem de curata. Nisipul este suficient de compact, incat sa permita accesul cu bicicleta. 

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#plaje, #top plaja, #turisti, #vacanta plaja , #Stiri Turism