Topul celor mai "fericite" tari din lume

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 18:19
9958 citiri
Topul celor mai "fericite" tari din lume

Vrei sa locuiesti intr-o tara prospera, in care nivelul de trai este mai ridicat? Cu 5 ani in urma institutul Legatum, din Londra a realizat un studiu privind gradul de prosperitate a 110 tari, care inglobeaza 90% din populatia lumii. Variabilele luate in calcul in realizarea clasamentului au fost economia, entreprenoriatul, guvernarea, educatie, siguranta, libertatea si capitalul social. Vezi care sunt cele mai “fericite” state din lume”, potrivit Forbes.com.

Norvegia

Tara fiordurilor are cel mai mare PIB pe cap de locuitor: 53.000 $/an.

In Norvegia, cheltuielile cu sanatatea sunt pe locul 2 ca importanta, dupa SUA.

94% dintre norvegieni sunt multumiti de mediul in care locuiesc, iar 93% din acestia considera ca munca le poate ridica nivelul de trai.

Rezervele de petrol si gaze reprezinta inca un avantaj pentru Norvegia.

Danemarca

Este tara cu cele mai mici costuri in deschiderea unei afaceri, iar locuitorii sunt cunoscuti pentru gradul de educatie ridicat si liberatatea de care se bucura.

Danezii au o credinta uluitoare in institutiile statului, drept pentru care locuiesc in tara cu cel mai inalt nivel de trai din lume.

Finlanda

Multi cred ca este tara ideala pentru locuit.

Cu un grad ridicat de educatie si asistenta medicala universala, locuitorii Finlandei sunt recunoscatori guvernului care ii conduce.

Micile afaceri cu costuri reduse de pornire contribuie la bunastarea economica a tarii, insa, doar 75% dintre finlandezi considera ca munca “ii innobileaza”.

Australia

Spiritul australian se bucura de libertate si de o societate unita.

Economia Australiei este puternica, condusa de exporturile de materii prime.

Australia este un loc ideal pentru noi inceputuri in business. Costuri reduse de pornire, conectivitate la internet si, cel mai important, stabilitatea mediului de afaceri.

Noua Zeelanda

Considerata cea mai pasnica tara din lume, Noua Zeelenada este recunoscuta pentru nivelul ridicat de coeziune sociala si ocupa primul loc  din lume in dezvoltarea educationala.

De asemenea, libertatea civila este respectata printre neozeelandezi.

Suedia

Aflata pe locul 2 pentru antreprenoriat si dezvoltarea oportunitatilor, Suedia este recunoscuta ca tara cea mai buna pentru emigrare.

Este tara europeana care isi trateaza cel mai bine imigrantii si ii ajuta sa se integreze.

Daca alegeti sa emigrati in Suedia, nu excludezi posibilitatea de a va deschide o afacere fiindca veti beneficia de costuri de pornire reduse.

Cu toate ca Suedia se bucura de prosperitate, locuitorii sai nu considera ca munca in exces se compenseaza cu nivelul de trai.

Canada

Nivelul coruptiei este foarte scazut in Canada, fapt ce ii determina pe 53% dintre cetatenii lumii sa isi doreasca sa se mute in aceasta tara.

Canadienii sunt toleranti fata de persoanele cu origini rasiale si culturale diferite, de aceea imigrantii sunt bineveniti.

Trei sferturi dintre populatia Canadei cred ca tara lor reprezinta un loc prielnic pentru deschiderea unei afaceri.

Elvetia

Nivelul scazut de coruptie, echilibrul si nivelul ridicat de educatie sunt cele mai importante motive pentru care elvetienii au incredere in guvernul lor.

Institutiile financiare sunt de asemenea puternice si de incredere, cu o rata a creditelor neperformante extrem de scazuta, sub 0,5%.

Cu toate acestea, Elvetia nu este vazuta ca fiind un mediu proprice pentru dezvoltarea de noi business-uri.

Olanda

Libertatea cetateanului este una dintre cele mai apreciate valori ale locuitorilor din Tara Morilor de vant, intrucat acestia sunt liberi sa aleaga ce vor sa faca cu vietile lor.

Olandezii au foarte multa incredere unii in altii si in institutiile statului.

SUA

Aproape 90% dintre americani sunt multumiti de nivelul de sanatate, cheltuielile cu sanatatea pe cap de locuitor fiind cele mai mari din lume.

SUA este de asemenea o natie de antreprenori, cu venituri anuale din drepturi de autor de 90 mld dolari/an.

90% dintre locuitorii Stelor Unite considera ca doar prin munca asidua pot reusi in viata.

Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
In opinia lui Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), mediul de afaceri din Romania este in secolul 21, dar politicile publice sunt in secolul 20, de...
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
Toate proiectele din PNRR trebuie să fie încheiate până în august 2026, dar multe investiții în energie sunt întârziate, a declarat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian...
#afacere, #antreprenori, #economie, #educatie, #fericire, #libertate, #prosperitate, #tara , #Stiri Turism