Topul celor mai frumoase canioane

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 17:02
4713 citiri
Topul celor mai frumoase canioane

Sunt minuni ale naturii, sculptate de rauri cu precizie milenara, imprastiate pe intregul glob pamantesc. Iata cele mai spectaculoase canioane, potrivit unui top realizat de opentravel.com.

"Antelope Canyon", casa indienilor Navajo

Ca sa te poti bucura din plin de frumusetile nebanuite ascunse de Canionul Antelope, situat pe teritoriul natiunii Navajo, din Statele Unite ale Americii, obligatoriu trebuie sa angajezi  un ghid, subliniaza opentravel.com.

Acesta iti va prezenta toate locurile ascunse si zonele in care poti admira decorul ireal format din razele soarelui care lumineaza discret peretii din roca portocalie.

Aspectul ondulat si valurit care caracterizeaza Antelope  a fost realizat de ploile care au sculptat marginile canionului. Opentravel.com sustine ca turistii care incearca sa coboare pe pantele curbate pot experimenta emotiile unei calatorii catre centrul Pamantului.

“Blyde River Canyon”, al treilea canion din lume 

Canionul “Blyde River” din provincia Mpumalanga, in Sudul Africii este cel de-al treilea ca marime, din lume, si te poti convinge cu usurinta de imensitatea sa din orice punct l-ai privi.

Pe langa suprafata sa impresionanta, desfasurata pe  25.000 de hectare, Blyde River uimeste si prin frumusete. Dealurile acoperite de o vegetatie luxurianta, raurile spectaculoase si o mare varietate de specii sunt doar cateva dintre caracteristicile canionului din Sudul Africii.

In plus, autoritatile au speculat potentialul turistic al locatiei si au pus la punct infrastructura, inlesnind accesul catre canion.

Canionul Charyn, Mecca pentru aventurieri

Pentru iubitorii de aventura, Canionul Charyn reprezinta echivalentul Meccai pentru credinciosii musulmani.

Sculptat de apele raului Charyn, canionul din Kazakhstan se afla la doua ore de condus cu masina de localitatea Almaty.

Datorita cadrului natural in care s-a format, in jurul canionului se pot practica sporturi precum alpininsm, canotaj si rafting.

“Valea Castelelor” este principala atractie a regiunii si inseamna o colectie de formatiuni stancoase amplasate de-a lungul unei poteci pline de noroi, in partea de jos a canionului.

“Colca Canyon”, cel mai adanc defileu din lume

Despre Canionul Colca, din localitatea Arequipa, in Peru, localnicii sustin ca este de doua ori mai mare decat Marele Canion din Statele Unite, dar cu toate acestea, cel peruan nu primeste la fel de multi vizitatori ca echivalentul sau american.

Opinia bastinasilor este impartasita si de Guiness Book, in conditiile in care Canionul Colca a fost atestat de  Cartea Recordurilor, in 1984, ca cel mai adanc defileu din lume, cu o adancime de 4,1 km.

Poate si din aceasta cauza este mai apreciat de persoanele  dornice sa exploreze locatii mai putin frecventate de turisti curiosi.

Canionul Colca, ai carui pereti laterali sunt dominati de terasele precolumbiene impadurite,  a fost format in zona in care raul cu acelasi nume traverseaza doua asezari montane peruane.

Barranca del Cobre, "Defileul de cupru"

Barranca del Cobre din Mexic inseamna de fapt un ansamblu de sase canioane distincte, realizate de cursul a sase rauri diferite.

La maretia complexului contribuie in egala masura inaltimea stancilor, padurile de stejar care le acopera pe alocuri si privilesitea ametitoare care poate fi admirata de cei care reusesc sa se catere pe peretiide roca.

Suprafata imensa a canionului, cunoscut si ca "Defileul de cupru" permite practicarea unor sporturi  precum drumetiile montante, ciclismul, sau chiar calaritul.

Indiferent daca optati pentru practicarea unui sport, sau sunteti interesati doar de plimbarile in aer liber, pe drumurile care strabat "Defileul de Cupru" va puteti intalni oricand cu indienii din tribul Tarahumara, dornici sa vanda obiecte de artizanat dar si produse culinare specifice.

Canionul Glen, un rival veritabil pentru Marele Canion

Canionul Glen, din Utah, in Arizona, format de fluviul Colorado, reuseste de fiecare data sa uimeasca turistii, oricat de pregatiti ar fi acestia pentru frumusetile regiunii, noteaza opentravel.com.

De la Horseshoe Bend se poate vedea cotul pe care il face fluviul Colorado in canion, iar peisajul este cu adevarat deosebit, desi autoritatile nu au amenjat zona special pentru turisti.

Canionul Glen, un veritabil rival pentru Marele Canion, a dobandit acest statut multumita numeroaselor activitati ce pot fi practicate in zona, dar si datorita decorului natural deosebit.

Canionul Regilor, din Parcul National Waterrka

Principalele caracteristici ale Canionului Regilor, din Australia, sunt peretii formati din gresie si rocile imense.

Canionul Regilor este amplasat in cadrul Parcului National Watarrka, la 323 kilometri sud-vest de localitatea Alice Springs.

Turistii sunt sfatuiti de opentravel.com sa vina cu masina pana la canion si apoi sa il exploreze pe jos, descoperindu-i fiecare particularitate.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#canioane, #top, #marele, #canion, #canionul, #regilor, #turisti , #Stiri Turism