Topul destinatiilor internationale subestimate

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 17:41
1786 citiri
Topul destinatiilor internationale subestimate

Belfast, Gdansk sau Puebla sunt orase cu potential turistic dar subestimate de straini fie din cauza unor mituri urbane, fie din pricina unor prejudecati sau pur si simplu din ratiuni ce tin de proximitatea spatiala cu alte metropole, mai bine promovate de agentii si tour operatori.

Belfast contrazice miturile urbane

Prejudecatile cu care cei mai multi turisti asociaza Belfastul se refera la cartierele intunecate, in care lumea interlopa isi desfasoara nestingherita activitatea.

Toate orasele din lume au zone rau famate, dar zvonurile legate de Belfast sunt doar mituri urbane si mult exagerate, potrivit listverse.com.

Mai mult decat atat, publicatia amintita include capitala Irlandei de Nord pe lista destinatiilor subestimate de turisti, evidentiand faptul ca Belfastul este un oras semnificativ mai ieftin decat Dublinul.

Calgary, un oras de tranzitie

In mod traditional, turistii care vor sa ajunga in metropolele canadiene Jasper sau Banff, tranziteaza Calgary. Din pacate, cei mai multi  nu isi planifica o vacanta aici, desi  este cel mai mare oras din provincia Alberta.

Daca strainii nu sunt atat de interesati de Calgary, localnicii profita in schimb de traseele pentru ciclism si de numeroasele parcuri. Pe de alta parte, iarna orasul devine cautat pentru numeroasele sporturi de iarna ce se pot practica.

Puebla, renumit pentru arhitectura coloniala

Majoritatea turistilor care isi planifica un concediu in Mexico City prefera doar plajele Cancun si Acapulco.

O alternativa la acestea ramane insa Puebla, unul dintre cele mai importante orase coloniale din Mexic, aflat la o distanta de aproximativ 200 de km.

Teatrul Principal din Puebla, Biblioteca Palafoxiana, Palatul Municipal, Muzeul Revolutiei , Muzeul de Arta sau Centrul Cultural Santa Rosa sunt cateva dintre atractiile din Puebla, alaturi de arhitectura coloniala si de bucataria traditionala delicioasa.

Gdansk a renascut din propria-i cenusa

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, oraselul Gdansk,  din Polonia, a fost tranformat intr-o ruina. In prezent, Gdansk a renascut, iar vechile cladiri au fost reconstruite cu precizie, respectandu-se arhitectura originala.

Castelul Malbork, dunele din Leba sau nisipurile fierbinti din Hel sunt cateva atractii deosebite ale municipiului polonez.

De asemenea,  turistii se pot plimba prin numeroasele parcuri sau prin zonele istorice, cu un farmec aparte, tinand cont de istoria brutala pe care a cunoscut-o oraselul polonez.

Granada, o veche colonie

Granada, unul dintre cele mai vechi orase coloniale din America Centrala, este un important centru comercial, majoritatea schimburilor bazandu-se pe lemn, aur si argint.

O particularitate a acestui oras consta in faptul ca autoritatile au pastrat intacte si teritoriile agricole fertile din preajma municipalitatii, unde se cultiva banane si cafea organica.

Din acest motiv, specialitatile pe baza de cafea sunt considerate de listverse.com delicioase, si nu trebuie ratate.

Stellenbosch, unul dintre cei mai mari producatori de vin

Rezervatiile naturale din Africa de Sud sunt principalul atu al “continentului Negru” si constituie deliciul turistilor pasionati de aventura si safari.

Faptul ca Africa de Sud se numara printre cei mai importanti producatori de vin este un detaliu mai putin cunoscut, eclipsat de promovarea turistica axata tocmai pe rezervatiile naturale.

Centrul productiei de vin sud-africane este Stellenbosch, cunoscut si ca Orasul Stejarilor, datorita numarului  mare de stejari.

Tangier, un colaj cultural

Orasul Tangier din Maroc, un mix care combina elemente specifice culturii marocane, africane si spaniole, a cunoscut o perioada de renastere urbana care ii permite sa combata reputatia proasta pe care a dobandit-o printre turisti.

In Tangier se poate ajunge cu usurinta din Spania, plecand cu vaporul din portul Tarifa, locul unde Marea Mediterana intalneste Oceanul Atlantic.

Cetatea veche, Bazarul precum si magazinele de covoare sau cele de mirodenii merita vizitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#destinatii, #internationale, #subestimate, #belfast , #Stiri Turism