Topul pasajelor secrete. Vezi unde se ascundea Roosevelt de papparazzi

Duminica, 29 Mai 2011, ora 10:09
2235 citiri
Topul pasajelor secrete. Vezi unde se ascundea Roosevelt de papparazzi

Indiferent ca le-au conceput din ratiuni ce tin de supravietuire, din scopuri practice sau din motive sinistre, pasajele prezentate in continuare si alese de listverse.com sunt fascinante si dovedesc apetitul uman pentru constructia de tuneluri si trecatori secrete.

Manastirea Mont Sainte-Odile

Manastirea Mont Sainte-Odile, cocotata la o inaltime de 2500 de metri, in muntii Vosges din Franta, are o colectie remarcabila de carti, cu multe exemplare foarte rare.

Din 2003, volumele au inceput sa dispara si i-au pus pe jar pe bibliotecari, mai ales in conditiile in care camera era izolata de exterior.

Investigatiile politiei au scos la iveala un pasaj secret, ascuns intr-unul dintre rafturile bibliotecii. Un profesor local s-a folosit de tunelul secret ca sa comita furturile.

Clubul 21

In perioada Prohibitiei din New York, multe localuri din metropola americana riscau sa ofere „clientilor insetati” alcool ilegal. Unul dintre aceste localuri poate fi considerat cel mai ingenios dintre toate. Proprietarii Clubului 21 detineau si cladirea alaturata localului si o foloseau pentru a depozita stocurile considerabile de lichior.

Aceasta camera secreta era protejata de o usa masiva, de doua tone si jumatate si nu putea fi deschisa decat daca se introducea o parghie intr-unul din orificiile laterale, din perete. Aspectul usii nu trada nimic din greutatea sa, pentru ca fusese gandita sa semene cu o banala poarta de intrare.

In spatele camerei se aflau sutele de sticle de bautura. Multumita acestui ingenios siretlic, nici patronul si nici fiul sau nu au fost prinsi cu alcool de contrabanda.

Biblioteca din India

Biblioteca Nationala din India gazduieste o alta camera secreta, ascunsa in Casa Belvedere, din Calcutta.

Din cauza faptului ca locatia a fost supusa unor lucrari de restaurare, in acest an, echipa institutului de Arheologie din India a descoperit o camera de aproximativ 1.000 de metri patrati.

Fascinant la aceasta incapere era absenta unor usi de acces.

Au fost lansate mai multe teorii interesante referitoare la ineditul local, mai ales ca resedinta a fost locuita de Guvernatorii Britanici.

Se pare ca una dintre practicile obisnuite in randul soldatilor britanici era zidirea infractorilor in „camerele mortii”.

Castelul Colditz

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, un numar de soldati britanici si francezi au cazut prizonieri, in castelul Colditz, din Germania.

Acestia s-au organizat si condusi de locotenentul Tony Rolt si de pilotii Bill Goldfinch si Jack Best, au reusit sa construiasca o camera secreta, ascunsa dupa un perete fals, inconjurat de obloane de lemn si noroi.

Uluitor este ca germanii care ii pazeau nu au observat prezenta ciudatei incaperi. Prizonierii s-au folosit de aceasta pentru a confectiona un planor fara sa fie observati de paznici.

Cu ajutorul aparatului de zbor artizanal se pregateau sa evadeze. Cu toate acestea, tabara de prizonieri a fost eliberata de fortele americane, chiar inainte de mult planificata evadare, programata pentru primavara anului 1945.

Gara Grand Central Terminal

Grand Central Terminal, din New York, a fost construita in 1913 si este cea mai mare statie de tren din lume, din punct de vedere al numarului de platforme.

In conditiile in care acesta este destul de impresionant, era firesc sa apara si locuri ascunse, colturi pe care doar putini angajati ai garii le stiau si mai multe spatii ascunse vederii.

Unul dintre aceste locuri a devenit insa cunoscut sub denumirea de Track 61. Construit pe o platforma nefolosita, pasajul avea o intrare ascunsa si conducea la un faimos hotel din New York, Waldorf Astoria.

Se presupune ca de acest tunel se folosea presedintele american Frank D Roosevelt, de fiecare data cand voia sa ii ocoleasca pe paparazzi care il asteptau pe peron.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#top, #top pasaje secrete, #turisti, #vacanta , #Stiri Turism