Turismul culinar. Vezi cele mai bune bauturi ale lumii

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 12:38
3223 citiri
Turismul culinar. Vezi cele mai bune bauturi ale lumii

Savurarea preparatelor traditionale din destinatia  turistica pe care ti-ai ales-o pentru vacanta este una dintre placerile turistice pe care nu trebuie sa ti le refuzi. Pe langa felurile de mancare specifice, trebuie sa incerci si bauturile locale. cateva dintre acestea, precum sake, guiness sau votca au ajuns cunoscute in intreaga lume.

Sake, Japonia

Numit nihonshu in Japonia, sake este un vin din orez, cu o concentratie de alcool ce variaza intre 15 si 17%. primul sake a fost facut in beraria Palatului Imperial din Kyoto, in secolul al VII-lea.

De atunci au aparut mai mult de 1.600 de producatori de bere, fiecare cu o reteta proprie pentru sake. Gusturile difera, de la dulce la amar sau cu o aroma puternica fructata.

De obicei, sake trebuie servit usor rece, pentru a-i conserva savoarea.

Guinness, Irlanda



Sunt necesare exact 119,5 secunde pentru a turna pinta perfecta. Faimoasa "surge and settle" ar trebui executata intr-o miscare dubla, prin care barmanul toarna de doua ori bautura, servita la 6 grade Celsius. Desi pare, la prima vedere, complicat sa torni in halbe berea Guiness, gustul de malt si caramel, al bauturii colorate in rubiniu inchis, merita cu prisosinta efortul.

Cu originea din Dublin, soiul de bere Guiness este facuta din malt, orz, hamei si drojdie de bere. O parte din orz este prajita, motiv pentru care bautura capata culoarea inchisa.

Bere, Belgia



Belgienii sunt printre cei mai mari consumatori de bere. Belgia produce in jur de 450 de varietati de bere, fiecare dintre aceste sortimente cu propria sa sticla, distinctiva, in asa fel incat fanii sa o recunoasca usor pe rafturile magazinelor. Unele marci au ajuns chiar branduri cunoscute la nivel mondial.

Cele mai apreciate au fost initial preparate de calugarii goniti din Franta, dupa perioada lui Napoleon. Chimay, unul dintre cele mai gustate soiuri, se serveste intr-un pahar asemanator cu o cupa.

Hoegaarden este un exemplu potrivit de bere alba, deosebita prin culoarea sa de aur pal, acidulata suplimentar si aromata cu o selectie de plante, printre care se afla si coriandru.

Vinul de Burgundia, Franta



Vinurile produse in regiunea franceza sunt cunoscute  mai ales pentru calitatile lor extraordinare, atribuite celor 400 de tipuri de sol ale provinciei. Vinul alb de Burgundia este, in esenta, un Chardonnay, cu o profunzime suplimentara, datorata solului bogat in calcar in care creste vita de vie, noteaza lonelyplanet.com.

Cel rosu este un fel de Pinot Noir. Pentru a fi clasificat cu eticheta "Burgundia", vinul trebui produs in regiunea recunoscuta AOC (Appellation d'origine controlee), in Cote d'Or.

Podgoriile din regiune au fost initial detinute in intregime de Biserica, apoi impartite lucratorilor, in conformitate cu legile succesorale instituite de Napoleon.

Caipiroska, Brazilia



Acest cocktail simplu, compus din vodka, lime si zahar, delecteaza turistii.

Intr-un pahar scund se rastoarna gheata pisata, cu doua lingurite de zahar, se stoarce limeul si apoi se toarna vodca de cea mai buna calitate.

Aceasta ar fi varianta cu votca a celebrei caipirinha, facuta cu cachaca, o bautura alcoolica distilata, la fel de cunoscuta ca si romul si preparata tot din trestie de zahar.

Becherovka, Cehia



Doar doua persoane din lume cunosc reteta secreta pentru a produce acest lichior suta la suta natural, cu o concentratie de alcool de 36%. "cei alesi" sunt singurii care intra in "Drogikamr", locul unde multe ierburi si condimente sunt combinate, plasate intr-un sac, scufundat apoi in alcool, timp de o saptamana.

Amestecul este combinat apoi cu apa, zahar si pus in butoaie de stejar, timp de doua luni. Nimeni nu poate descrie aroma obtinuta, dar este una dintre bauturile traditionale din Cehia, servita rece, ca un digestiv.

Whisky, Statele Unite ale Americii



In 1870, George Dickel a descoperit ca whiskyul preparat de el semana cu scotch whisky.

De asemena, si-a dat seama ca whiskyul facut in timpul iernii era mai fin, asa ca a mai adaugat inca o etapa in procesul de preparare a bauturii, pentru a fi sigur ca sortimentul produs de el se distinge dintre celelalte.

El a rafinat o combinatie de piure de porumb, orz si secara, pe care apoi a folosit-o ca ingredient de baza.

Dublu-distilat si invechit in butoaie de stejar alb, pana la 12 ani, Dickel Tennessee Whisky, cu o concentratie de alcool ce variaza intre 40 si 45%, este un deliciu pentru cunoscatori.

Tequila, Mexic



Fabricata din plante albastre de agave, cultivate in Mexic, tequila este una dintre cele mai tari bauturi.

Desi de cele mai multe ori este clara si transparenta, tequila poate fi intalnita si in alte variante. Uneori, se pastreaza in butoaie de stejar.

Se serveste la temperatura camerei si trebuie sorbita cu sare si lamaie. Unele marci adauga sucul de lamaie direct in tequila, in procesul de fabricatie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bautura, #bere, #tequila, #turism, #turisti, #vacanta, #vodca , #Stiri Turism