Turistii din Mamaia pot verifica pe Net temperatura apei, directia vantului si curentii marini

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 08:40
2950 citiri
Turistii din Mamaia pot verifica pe Net temperatura apei, directia vantului si curentii marini
Foto: Arhiva Ziare.com

Turistii din statiunea Mamaia au posibilitatea sa verifice in timp real care este temperatura apei, directia vantului si a curentilor marini, valoarea salinitatii, cu ajutorul unei aplicatii dezvoltate de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" Constanta.

Directorul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" Constanta, Simion Nicolaev, a declarat ca din informatiile colectate de catre specialistii institutiei pentru diverse cercetari sunt pusi la dispozitia opiniei publice mai multi parametri care au legatura cu apa de imbaiere din Mamaia.

"Dintre toti parametrii am selectat cativa, care ar putea sa constituie contributii imediate la imbunatatirea serviciilor, dar si a sigurantei turistilor. Este vorba despre acei parametri care ar putea sa-i ajute pe cei care gestioneaza plajele sa diminueze numarul accidentelor. Acesti parametri la care noi ne-am gandit, din gama larga pe care o colectam, sunt temperatura, salinitate, vant, directie in principal, val si curenti, in special directiile acestora", a afirmat Simion Nicolaev, vineri, intr-o conferinta de presa.

Datele sunt obtinute in timp real de la statia din Mamaia, amplasata la capatul pasarelei din statiune si pot fi consultate pe site-ul iSwim.

Directorul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" a mai spus ca acest sistem va fi imbunatatit in perioada urmatoare si ca intentioneaza si crearea unei aplicatii pentru telefoanele mobile care sa contina aceleasi informatii.

De asemenea, se are in vedere si extinderea sistemului in alte statiuni de pe litoral.

Simion Nicolaev a precizat ca nu sunt oferite prin acest sistem si date privind calitatea apei de imbaiere, deoarece o analiza de acest tip dureaza o saptamana, iar acest lucru este oricum realizat de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, care recolteaza probe de apa din mai multe zone de pe litoral.

Valoarea acestui proiect este de 50.000 de euro.

Citeste si alte articole despre litoral:

Un salvamar a fost lovit de un skijet in MamaiaOPC-ul a gasit la Mamaia o rata congelata cu pene cu tot si sucuri "naturale" cu chimicale periculoaseInca sase restaurante si un fast-food de pe litoral au fost amendateTudose s-a aratat deranjat de o jurnalista care l-a intrebat de inaugurarea hotelului lui Murad din MamaiaIoan Niculae a dat petrecere o noapte intreaga si a deranjat sute de turisti veniti pe litoral ...citeste mai departe despre "Turistii din Mamaia pot verifica pe Net temperatura apei, directia vantului si curentii marini" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mamaia aplicatie temperatura apei , #Stiri Turism