Turul Vienei, in 24 de ore

Marti, 10 Martie 2009, ora 11:35
8964 citiri
Turul Vienei, in 24 de ore

Vienezii au descoperit cum sa-i multumeasca pe cei mai exigenti dintre vizitatori. De la atractiile culturale, cum ar fi Opera din Viena sau Teatrul Burg,  pana la Parndorf, considerat paradisul cumparaturilor, capitala Austriei are mereu ceva de oferit, indiferent de scopul vizitei.

Turistii pot cumpara Viena card, valabil timp de trei zile, cu ajutorul caruia pot calatori gratuit pe toate mijloacele de transport din capitala Austriei.

In plus, posesorii cardului beneficiaza de mai multe reduceri, cuprinse intre 3-50%  la muzee, restaurante si magazine cu suveniruri. Viena card costa 18,5  euro si poate fi gasit la toate chioscurile de informare turistica.


Palatul Shonbrunn sau Fantana frumoasa

Shonbrunn  inseamna Fantana frumoasa si face parte, din 1996 din patrimoniul mondial UNESCO. Unul dintre cele mai importante palate in stil baroc din Europa, Schonbrunn a fost resedinta permanenta a dinastiei imperiale a habsburgilor. Palatul cuprinde peste 1400 camere, o gradina zoologica, si mai multe terase si gradini.

Un bilet ‘’gold pass’’ costa 36 euro si presupune vizitarea tuturor atractiilor gazduite de Shonbrunn: nici mai mult, nici mai putin de 9 obiective. Asadar, turistii pot vedea apartamentele lui Franz Joseph si ale Elisabetei, pot admira panorama Vienei din Gradinile Privy, sau se pot plimba prin Labirintul din gard viu.

Gold pass permite accesul la cea mai veche gradina zoologica din lume, in muzeul vehiculelor - unde pot fi studiate trasurile familiei regale - precum si accesul in Casa Desertului, care este de fapt o sera cu plante din diferite zone de pe glob. In plus, turistii pot participa la showul strudelului, o demonstratie de preparare a celebrului strudel.

 

 

 

Prater

Initial domeniu de vanatoare, Prater s-a tranformat in cel mai mare parc de distractii de pe continentul european. Accesul este gratuit, doritorii platind fiecare distractie in parte. Ei pot alege dintr-o gama larga, incepand cu Roata cea Mare, pana la vizitarea unui castel bantuit.

 

Turnul Dunarii

 

Donauturm se afla in Prater si este de fapt un turn inalt de peste 250 metri. Pe platforma de observatie se ajunge cu un lift care parcurge intreaga distanta in mai putin de 40 secunde. Alternativa ar fi urcarea celor 776 de trepte.

Totusi, merita efortul pentru ca Donau Turm are in varf  un restaurant mobil, care se invarte in permanenta, oferindu-le persoanelor o priveliste incredibila a Vienei. Biletul de intrare costa 5,9 euro, sau 16,5 euro, daca doriti si bonusul: o croaziera pe Dunare.

 

 

 

Parndorf

Parndorf reprezinta alegerea ideala  pentru amatorii de cumparaturi.  Situata langa autostrada A4, care leaga Budapesta de Viena, localitatea gazduieste unul dintrecele mai mari outleturi din Europa.

 

Delicioasele preparate vieneze

 

Cel mai bun snitel se poate manca la Figlmuller, aflat in centrul capitalei, pe strada Wollzeile 5, foarte aproape de catedrala Sfantul Stefan.

Salate, fripturi si supe gatite dupa retete traditionale vieneze se gasesc si in Turnul Dunarii.

 

Alt Wiener Erdapfelsuppe, care costa 4,4 euro este o supa care de cartofi cu ciuperci, bacon afumat si maghiran proaspat. Pentru aceeasi suma, turistii pot gusta  Kresseschaumsuppe, o supa crema cu nuci de pin prajite.

 

La Turnul Dunarii preparatele din carne costa intre 18,5 euro si 21,6 euro si au garnitura inclusa. De exemplu, Rostbraten gebacken nach Wiener Art sunt cotlete coapte de vita, servite cu afine, cartofi si salata verde.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#card, #pandorf, #parndorf, #shonbrunn, #viena, #vizitatori , #Stiri Turism