Urmatorul turist in spatiu, un miliardar rus

Luni, 06 August 2007, ora 09:35
1350 citiri

Un milionar rus ar putea sa fie viitorul turist in spatiu, a anuntat duminica un responsabil al Agentiei spatiale federale ruse, relateaza AFP.

Potrivit acestui responsabil, Roskosmos a primit mai multe cereri din partea cetatenilor rusi care doresc sa mearga in spatiu si sunt gata sa plateasca aceasta calatorie.

'Am primit propuneri de la mai multi rusi, bogati, care nu cedeaza cu nimic candidatilor straini ce vor sa efectueze un zbor in spatiu', a declarat Aleksei Krasnov, seful acestui program de zboruri al Roskosmos, citat de agentiile ruse.

Potrivit responsabilului, primul turist spatial rus ar putea sa faca o astfel de calatorie in toamna anului 2008.

Krasnov a refuzat sa dezvaluie jurnalistilor personalitatile candidatilor rusi, adaugand ca numele va fi anuntat 'intr-un moment potrivit'.

Societatea americana Space Adventures, care organizeaza aceste calatorii in spatiu, a anuntat recent ca a platit locurile in vasul spatial Soiuz pentru turisti spatiali straini pentru toamna anului viitor si primavara anului 2009.

Insa Krasnov a estimat ca, in caz de necesitate, Roskosmos va ajunge la un compromis cu Space Adventures.

Primul om care s-a aflat in spatiu ca turist la bordul Statiei Spatiale Internationale /ISS/ este americanul Dennis Tito /2001/. Au urmat sud-africanul Mark Shuttleworth /2002/, americanul Greg Olsen /2005/, americana de origine iraniana Anousheh Ansari /2006/ si americanul Charles Simonyi /2007/.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...