Vinurile din Republica Moldova, in topurile internationale

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 16:23
6453 citiri
Vinurile din Republica Moldova, in topurile internationale

Vinurile produse in Milestii Mici, din Moldova au fost incluse in topurile internationale, alaturi de soiuri din Bordeaux, Napa sau Stellenbosch. Opentravel.com apreciaza calitatea vinului din Republica Moldova si aminteste ca aici se afla cea mai mare colectie de vinuri din lume, record omologat si de Cartea Recordurilor.

Cele mai bune vinuri din Africa de Sud, la Stellenbosch

Regiunea Stellenbosch, din Africa de Sud se afla pe prima pozitie in clasamentul realizat de opentravel.com. Publicatia considera ca oraselul este cel mai frumos si mai cochet din toata provincia Western Cape.

Aflat la o distanta de aproximativ 50 km est de capitala Cape Town, orasul poate fi caracterizat prin multitudinea de culori, prin arhitectura in stil Cape Dutch si nu in ultimul rand de cele mai gustoase vinuri.

Specialistii sustin ca aici se produc cele mai bune vinuri din toata Africa de Sud.

Multumita eforturilor depuse de trei producatori principali, in 1971 a fost stabilita o "ruta a vinului" si a fost promovata in continuare de atunci.

In prezent, exista mai mult de 200 de producatori locali care ii servesc zilnic pe turisti cu "mostre" din bauturile preparate din struguri. In plus, acestia se pot inscrie in tururile organizate la mai multe pivnite si crame de specialitate care includ si degustari.

Marlborough, cea mai mare zona producatoare din  Noua Zeelanda

Marlborough, cea mai mare zona producatoare de vin din Noua Zeelanda, contribuie cu 79% la productia totala de vin a tarii, in conditiile in care se cultiva vin pe o suprafata ce depaseste 9.000 hectare.

Pe langa posibilitatea degustarii unora dintre cele mai selecte vinuri, Marlborough isi ademeneste turistii si cu peisajele superbe, dominate de litoral.

Savurarea unui sauvignon blanc pe plaja, in compania valurilor la apus ar putea fi considerata o experienta banala, dar farmecul unic al provinciei din Noua Zeelanda inclina definitiv balanta.

De altfel, turistii care au vizitat tara au intampinat probleme in a decide ce anume i-a impresionat mai mult: calitatea vinului sau calitatea panoramei, puncteaza site-ul amintit.

Vin rosu deosebit in Valle del Maipo

Climatul cu influente mediteraneene si proximitatea spatiala cu Anzii sunt doi factori care au imbunatatit semnificativ dezvoltarea viticola a localitatii Valle del Maipo, din Chile.

Acesta este cea mai veche regiune producatoare de vin din Chile, cu vita de vie intinsa pe suprafete ce se desfasoara peste tot, din Santiago si pana la poalele Anzilor sau din zonele de vest pana aproape de coasta.

In Valle del Maipo se pot gasi in special soiuri de vin rosu, sortiment care predomina zona, de la Cabernet Sauvignon la Merlot, dar si selectii de vin alb, precum Chardonnay si Sauvignon Blanc.

Alte argumente care pledeaza in favoarea vizitarii orasului sunt legate de privilestile coplesitoare, cu piscuri inzapezite si case mici, raspandite in zona de munte.

Milestii Mici, orasul subteran

Daca majoritatea destinatiilor viticole sunt renumite pentru ca in pachetul de promovare turistica pun alaturi de soiurile de vin peisaje care iti taie respiratie, localitatea Milestii Mici din Republica Moldova iese in evidenta prin faptul ca este un oras viticol subteran, aflata la o adancime de 80 m.

Strazile orasului poarta denumiri sugestive, precum str Cabernet sau str Feteasca si a fost trecut in Cartea Recordurilor pentru colectia sa care depaseste  2 milioane de sticle de vin.

Turistii care sosesc in Milestii Mici raman uimiti de interiorul cramelor, decorate rustic, cu mese din stejar si cu peretii din piatra acoperiti de vase si stergare cu motive traditionale.

Degustarea unor vinuri recunoscute pe plan international, in compania lautarilor poate ca nu ii impresioneaza pe romani, dar pe straini cu siguranta.

Vita de vie de pe vremea romanilor in La Rioja

De cand romanii au transformat productia de vin intr-o parte simbolica a culturii romane, La Rioja a fost un element distinctiv in istoria Spaniei, renumita pentru soiurile de vin cultivate si servite aici.

Culturile vechi, plantate de pe vremea Imperiului Roman au rezistat si sunt in continuare deosebit de apreciate, mai ales Crianza, Reserva si Gran Reserva.

Pe langa bogatia de sortimente de vin, turistii se pot delecta si cu ansamblul arhitectural care infrumuseteaza aspectul urban.

Bordeaux, renumit si printre necunoscatori

Turistii profita din plin de pasiunea francezilor pentru gastronomie care se reflecta incantator in meniurile restaurantelor.

Cele mai apetisante si aromate feluri de mancare servite alaturi de vinuri atent selectionate, atat soiuri albe cat si rosii confirma eleganta si bunul gust al sofisticatilor bucatari francezi.

Bordeaux gazduieste nu mai putin de 8.500 de producatori de vin si are tot ce ii trebuie unui pasionat de licorile facute din struguri, de la cinele romantice organizate in castelele medievale, pana la tururi private in pivnitele contilor si ducilor francezi.

Napa, un simbol al Californiei

California va fi mereu asociata cu climatul cald, canicular in timpul verii si cu vinul de calitate.

Valea Napa ramane una dintre principalele regiuni producatoare de vin din lume si un furnizor de renume pentru restaurante, cluburi si chiar centre SPA.

Mai mult de cinci milioane de vizitatori ajung anual in Napa, transformand-o intr-o destinatie extrem de populara pentru nordul Californiei si foarte aglomerata in timpul weekendurilor de vara.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#moldova, #producatori, #top, #turisti, #vie, #vin , #Stiri Turism