Zonele incluse in Reteaua 2000 de protectie europeana vor contribui la dezvoltarea turismului

Sambata, 04 Noiembrie 2006, ora 05:31
984 citiri

Zonele incluse in Reteaua 2000 vor contribui si la dezvoltarea turismului regional, a apreciat vineri Attila Korodi, secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, in cadrul dezbaterii publice a strategiei de turism a judetului Harghita.

Cu prilejul reuniunii, Attila Korodi a subliniat ca Harghita este un judet cu potential semnificativ din punct de vedere al biodiversitatii, al balneorologiei si al sporturilor de iarna.

'Judetul Harghita va avea zone importante in Reteaua Natura 2000, iar acest fapt le confera deja acestor zone un certificat european pentru valorile existente. Includerea acestor valori in serviciile turistice va crea punti de dezvoltare pentru acest sector si pentru localitatile judetului', a precizat secretarul de stat din MMGA.

Ministerul Mediului desfasoara o ampla campanie de comunicare privind stabilirea retelei de arii protejate de interes european, numita Natura 2000. Reteaua Natura 2000 reprezinta o oportunitate, nu doar in ceea ce priveste protejarea biodiversitatii, ci si pentru o dezvoltare durabila, inclusiv in domeniul turistic si economic.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judetean Harghita, a reunit reprezentanti ai Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, ai Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, ai Autoritatii Nationale pentru Turism, precum si ai Consiliului Judetean Harghita.

Rompres

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...