Targul de Turism: "Agentiile ofera anul acesta pachete reduse si cu 45%"

Vineri, 15 Martie 2013, ora 09:01
3312 citiri
Targul de Turism: "Agentiile ofera anul acesta pachete reduse si cu 45%"
Targul de Turism al Romanie. Sursa foto: http://turism.bzi.ro

Grecia, Bulgaria si Turcia raman destinatiile de top pentru vacanta, cand vine vorba de preferintele turistilor romani, spune Corina Martin, sefa Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Aceasta mentioneaza ca toate agentiile care participa la Targul de Turism s-au adaptat crizei si au introdus tarife cu pana la 45% mai mici la pachetele turistice.

Cei care vor vizita editia de anul acesta a Targului vor primi consultanta pentru alegerea celei mai bune destinatii de vacanta, adaptata la nevoile fiecarui tip de turisti.

Corina Martin, sefa ANAT

Corporatistii vor afla detalii despre locuri potrivite pentru team building-uri, pasionatii de vacante exotice vor primi informatii suplimentare despre cele mai noi atractii, in timp ce turistii "traditionali", care nu vor sa paraseasca tara, se pot orienta catre ofertele speciale ale hotelurilor de pe litoral sau catre Valea Prahovei. Despre toate acestea a vorbit Corina Martin, in prezent, sefa ANAT, intr-un interviu acordat Business24.

Care sunt noutatile de anul acesta de la Targul de Turism?

Oferte foarte atractive, la toate standurile celor 90 de agentii de turism. Vin si foarte multe asociatii de promovare a turismului litoralului. Avem un spectacol de promovare a litoralului, shwo-ul Legendele Olimpului. Radu Mazare va juca rolul lui Ulise, eu insami voi fi Meduza si mai avem nimfe precum si zeitati.

Litoralul romanesc devine din ce in ce mai atractiv pentru romani

Toate celelalte regiuni turistice sunt pregatite cu oferte atractive si cu pachete speciale, iar agentiile de turism au discounturi de pana la 45%.

Care sunt cele mai cautate destinatii de vacanta, preferate de turistii romani?

Pentru Romania, destinatia vedeta a targului si a anului va fi litoralul, pentru care avem multe evenimente organizate incepand cu 1 Mai. Apoi sunt cautate destinatiile montane si cele de agroturism. Pentru destinatiile externe, Grecia si Turcia raman in preferintele turistilor romani, alaturi de Bulgaria si Spania si Malta.

Croazierele au castigat interes din partea turistilor si sunt un produs din ce in ce mai gustat, mai ales ca exista discounturi atractive, care depind de datele preferate pentru plecare, de ruta aleasa dar si de numarul de zile solicitat.

Sri Lanka, cea mai noua destinatie exotica preferata de romani

Ce destinatii noi au intrat in atentia turistilor romani?

Sri Lanka este o destinatie noua si accesibila. Sunt opt ore de zbor intre Romania si Sri Lanka, iar turistii care ajung aici au multe obiective turistice de vazut, printre care pot fi amintite templele budiste. De asemenea, exista multe plaje si se organizeaza si o serie de execursii interesante. Sri Lanka este si interesanta ca pret: un sejur noua zile costa, in medie, aproximativ 1.200 de euro.

Ce destinatii aleg corporatistii pentru team building-uri si evenimente?

Pentru destinatiile din Romania, exista oferte in special la mare, pentru ca ne apropiem de vara, iar comapniile care organizeaza evenimente si team building-uri se orienteaza mai ales catre destinatii de la malul marii.

Corporatistii romani au prins gustul team building-urilor pline de aventura

Desigur, la fel de potrivite sunt si statiunile de pe Valea Prahovei, dar acestea sunt cautate mai mult in timpul iernii. Din ce in ce mai multi hotelieri si-au adaptat oferta si pentru segmentul corporate, iar din acest punct de vedere ofera atat tarife atractive, cat si toate facilitatile pentru organizarea de evenimente de business.

Care sunt agentiile de turism din strainatate, interesate de Targul de Turism?

Avem negocieri pe care le purtam in acest moment cu tour-operatori din Emiratele Arabe Unite, pentru litoral, iar acesta ar fi un new entry puternic pentru statiunile de la malul Marii Negre.

Litoralul romanesc ii asteapta pe turistii polonezi

De asemenea, Polonia are o revenire spectaculoasa si este posibila chiar infiintarea unei linii charter intre Polonia si aeroportul din Constanta, ceea ce ar insemna o crestere de cateva mii de turisti polonezi. Din pacate, anul acesta nu avem un charter catre piata germana, cum s-a intamplat in ultimii doi ani.

In continuare sunt prezente autoritati din Grecia, Cipru, Egipt, Croatia, Slovenia si Bulgaria. Interesul lor pentru Romania inseamna mai ales outgoing, adica excursii pentru romani.

Agentiile de turism si-au adaptat oferta la criza? Au scazut preturile?

Preturile pe care agentiile de turism le promoveaza sunt cele care pornesc de la hotelieri, ei stabilesc tariful, iar noi adaugam tarifele de zbor. In general, hotelierii profesionisti si-au dat seama ca, in perioada de criza, nu poti sa cresti preturile ci trebuie sa adaptezi oferta pe care o ai. Piata elimina neprofesionistii iar criza a aratat din plin acest lucru.

Sursa foto: terrasplendida.ro

Turcia ramane una dintre cele mai cautate destinatii de turisti

ANAT nu a crescut preturile de trei ani de zile. Va dau un exemplu, in programul Litoralul pentru toti tarifele sunt de la opt euro pe noapte, la hoteluri de trei stele, de la noua euro pe noapte, pentru cele de patru stele si 11 euro la hotelurile de cinci stele. Preturile sunt cu mic dejun.

Ca un bonus pentru cei care merg la Targul de Turism organizat anul acesta in perioada 14-16 martie la Romexpo, vor fi organizate cateva spectacole la care participa membrii ANAT sau personalitati cunoscute. De pilda, Radu Mazare, primarul orasului Constanta, va juca rolul lui Ulise, in spectacolul Legendele Olimpului, pus in scena pentru promovarea turismului pe litoral.

Sursa foto: radardemedia

Radu Mazare va juca rolul lui Ulise, in spectacolul Legendele Olimpului

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#targ turism Romania, #destinatii vacanta, #oferte pachete turistice, #vacanta exotica , #Targ turism