Cat de mult cred romanii in turismul de pelerinaj

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 16:12
4246 citiri
Cat de mult cred romanii in turismul de pelerinaj

"Turismul de pelerinaj se va dezvolta in continuare pentru ca excursiile organizate de Biserica au un pret mai mic", spune Corina Martin, presedinta Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) pentru Bloombiz.ro, adaugand ca in ultima perioada au inceput sa se alature turismului de pelerinaj si persoane cu varste intre 35 si 50 de ani, amatori de turism cultural sau de turism de nisa.

“Turismul de pelerinaj s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada, fiind preferat de romanii cu venituri foarte mici, in general de persoanele trecute de 50 de ani. Insa in ultima vreme au inceput sa se alature turismului de pelerinaj si persoane cu varste intre 35 si 50 de ani, amatori de turism cultural sau de turism de nisa”, a spus Corina Martin pentru Bloombiz.ro, care sustine ca un alt motiv pentru expansiunea acestei nise turistice ramane pretul mic.

"Biserica practica preturi care sunt cu mult mai mici fata de preturile reale de pe piata turistica. In plus, turismul spiritual, alaturi de cel cultural, capata amploare in toata lumea, inclusiv in Romania".

Pe de alta parte, in opinia acesteia, Biserica nu ar trebui sa se ocupe de organizarea excursiilor.

Basilica Travel, o agentie de turism aflata in administrarea Patriarhiei, trimite anual mai mult de 3.000 de pelerini in strainatate.

"Cei mai multi dintre acestia aleg Israelul. Se mai organizeaza pelerinaje la locurile sfinte din Siria si Liban, dar si in Iordania sau Grecia", spune parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, citat de Mediafax.

Pretul unui pelerinaj in Israel incepe de la 490 euro si poate depasi 1100 de euro/persoana, in functie de ocazia cu care este organizat si de perioada in care se desfasoara.

Cel mai ieftin pelerinaj in Israel: 490 euro/persoana

Spre exemplu, cel mai ieftin pelerinaj din Israel, potrivit datelor oficiale publicate pe site-ul agentiei Basilica Travel, pelerinaj.ro, este cel programat in intervalul 21 – 27 ianuarie 2011, si organizat cu ocazia sarbatorii Sf. Teodosie cel Mare.

Tariful de 490 euro/persoana este valabil pentru un grup de 30 de persoane si include biletul de avion pe cursa Bucuresti – Tel Aviv si retur, transferul de la aeroport la hotel cu un autocar dotat cu aer conditionat.

Pelerinii vor dormi patru nopti la un hotel clasificat la doua stele si o noapte la un hotel de trei stele. Serviciile de masa sunt in regim demipensiune, cu mentiunea ca in zilele de luni, miercuri si vineri felurile de mancare servite sunt de post.

Pretul acopera si comisionul preotului insotitor, intrarile la obiectivele din program si asigurarea medicala.

Pelerinii care aleg acest pachet pot vedea, printre altele, Cetatea Ierusalimului si Biserica Nasterii Mantuitorului, Manastirea Stella Maris ce adaposteste pestera Sf. Ilie Tesviteanul, Gradinile Bahai din Nazareth, Biserica ortodoxa Sf. Gavriil si Biserica catolica Buna Vestire, Cana Galileei, unde se viziteaza Biserica Minunii transformarii apei in vin, Muntele Tabor si ruinele orasului Capernaum.

Costul pachetului nu include taxele de aeroport, de 140 Euro, care  se platesc la Agentie si tips-urile pentru sofer si ghid (40 de euro) si biletul pentru telecabina care ajunge pe Muntele Ispitirii si care valoareaza 10 euro.

Printre cele mai scumpe pelerinaje externe promovate de agentia turistica Basilica Travel, operata de Patriarhia Romania, se numara pelerinajul de Boboteaza, programat in perioada 14 – 25 ianuarie 2011.

Pachetul presupune 11 nopti de cazare la hoteluri de patru stele, transportul cu avionul dus-intors pe ruta Bucuresti-Tel Aviv, transport local si intrarile la obiectivele turistice propuse in itineriarul care acopera trei state: Israel, Iordania si Egipt. Tariful de 1140 euro/ persoana/ loc in camera dubla nu include insa bacisurile pentru ghizii si soferii locali din Israel, Iordania si Egipt care cumuleaza 50 Euro.

Craciun in Tara Sfanta de la 780 euro/persoana

Pentru cei care isi doresc, Basilica Travel propune si pachete pentru Craciun sau Revelion. Spre exemplu, puteti sarbatori Nasterea Domnului in Tara Sfanta, alegand pelerinajul de Craciun organizat in perioada 23-30 decembrie 2010, care costa 780 euro/de persoana, pentru un grup de 40 de persoane.

Tariful include bilet de avion pe cursa Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, taxe de aeroport, cazare 5 nopti la Asezamantul Romanesc de la Ierihon (camera dubla, baie proprie) 2 nopti la Nazareth/Tiberias, in cadrul unui hotel clasificat la trei stele, in regim demipensiune (meniul este fix, iar in zilele de miercuri si vineri mancarea servita este de post.

Pretul mai acopera si transferul aeroport - hotel - aeroport, transportul cu un autocar dotat cu aer conditionat, preot insotitor, asigurare medicala si intrari la obiectivele turistice prevazute in program.

Cei  interesati de petrecerea Anului Nou in Isarel vor plati 895 euro/persoana, cost valabil pentru un grup de 40 de persoane.

Pachetul programat in perioada 27.12.2010 -  02.01.2011 presupune sase nopti cazare la un hotel de patru stele, cu demipensiune (bufet suedez ) biletul de avion pe ruta Bucuresti-Tel Aviv si retur, cu toate taxele incluse, transportul cu autocarul dotat cu aer conditionat la obiectivele turistice din program, biletele de intrare la acestea, asigurare medicala si asistenta turistica oferita de un ghid vorbitor de limba romana. Masa de Revelion este de asemenea inclusa in pret.

In ceea ce priveste oferta de pelerinaje interne, parintele Constantin Stoica declara ca exista doua mari pelerinaje in Romania, si anume cel de la Iasi, organizat cu ocazia sfintei Parascheva si cel de la Bucuresti, de sfantul Dimitrie cel Nou.

Primul incepe pe 14 octombrie, iar al doilea incepe pe 27 octombrie si ambele dureaza sapte zile.

"Fiecare dintre acestea, potrivit estimarilor jandarmeriei, atrag aproximativ un milion de credinciosi. Unii dintre ei primesc cazare din partea parohiilor, altii stau la rude, la hoteluri, iar unii nu se cazeaza nicaieri", a afirmat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, citat de Mediafax.

Desi turismul de pelerinaj este cautat in mod special de persoanele cu venituri foarte mici, acest tip de turism reprezinta mai mult un refugiu spiritual, sustine Corina Martin, care adauga ca sunt si turisti cu bani care practica acest tip de turism.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#romani, #pelerinaj, #turisti, #turism, #corina, #martin , #Turism cultural