Care este profilul turistului britanic in Romania

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 15:23
1781 citiri
Care este profilul turistului britanic in Romania

Turistii britanici aflati in cautarea unei aventuri, care doresc sa exploreze si sa cunoasca noi culturi, isi indreapta atentia spre tarile din estul Europei, asa cum este Romania, pentru a-si petrece vacantele, conform expertilor in turism ai portalului HomeAway.co.uk, informeaza un material publicat de site-ul easier.com.

In luna ianuarie a acestui an, o luna in care, conform unei parti a presei britanice, urma sa se produca o adevarata avalansa de imigranti romani in Regatul Unit (dupa ridicarea restrictiilor privind accesul pe piata muncii), portalul britanic de turism HomeAway.co.uk inregistra o avalansa a accesarilor din partea britanicilor interesati sa vina in Romania pentru a-si petrece vacanta. Numarul cautarilor de informatii despre destinatii turistice in Romania, pe acest portal, a crescut in luna ianuarie cu 300%, crestere care nu a fost inregistrata de nicio alta tara.

Pentru turistii britanici, aflati in cautarea unei vacante pe care sa si-o organizeze singuri, Europa ramane principala alegere, inregistrandu-se o crestere substantiala a interesului pentru tarile estice, asa cum este Romania sau Ungaria. Sentimentul de aventura, explorarea culturii, istoriei dar si a bucatariei locale reprezentand principalele criterii dupa care turistii britanici isi aleg destinatiile din acest an.

"Este interesant de observat ca ridicarea restrictiilor de la inceputul acestui an a avut deja un efect pozitiv asupra industriei turistice din Romania - oamenii sunt curiosi sa descopere o tara noua si interesanta si sa afle singuri, in mod direct, cat mai multe despre cultura sa unica", conform lui Karen Mullins, Director de Marketing la HomeAway.co.uk.

Cresterea traficului pe acest portal indica faptul ca britanicii care se pregatesc de vacanta resping variantele traditionale de petrecere a concediului, pe plaja, preferand sa exploreze o tara pe care nu o cunosc, sa experimenteze un alt mod de viata si o cultura diferita. Conform site-ului, Romania ofera mai mult decat o excelenta valoare pentru vacanta, dar si un tezaur de informatii si experiente culturale si istorice, de la Transilvania, casa contelui Dracula si pana la capitala Bucuresti.

Interesul turistilor britanici a crescut substantial si pentru Ungaria, inregistrandu-se o crestere cu 100% a accesarilor portalului HomeAway.co.uk in cautarea de destinatii si oportunitati de vacanta in tara vecina.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#turisti britanici, #turism romania, #turism Europa , #Turism Europa