Efectul atentatelor din Marea Britanie: Sute de mii de turisti renunta la vacanta in Regat

Marti, 06 Iunie 2017, ora 05:05
7441 citiri
Efectul atentatelor din Marea Britanie: Sute de mii de turisti renunta la vacanta in Regat
Foto: Movingtolondon.net

Marea Britanie este pe punctul de a intra pe lista tarilor a caror industrie de turism sufera pierderi importante in urma atentatelor teroriste frecvente, alaturi de Franta si Turcia.

Dupa mai multe atacuri derulate in ultimele 3 luni, Regatul Unit incepe sa fie o destinatie tot mai nesigura pentru vizitatori, conform unei estimari facute de Euromonitor si citata de CNN Money.

"Turistii iubesc Marea Britanie, dar, in aceasta vara, multi dintre ei s-ar putea sa o iubesca de la distanta", explica si Henry Harteveldt, un analist independent din San Francisco.

Londra este al treilea mare oras preferat ca destinatie turistica de vizitatorii din lumea intreaga, adunand nu mai putin de 19 milioane de turisti in fiecare an. Insa, dupa trei atacuri sangeroase petrecute in doar 3 luni, o parte din vizitatori ar putea sa isi puna in cui planurile de a vizita Regatul Unit si capital acestuia, cred expertii in domeniu.

O estimare Euromonitor arata ca 285.000 de vizitatori ar putea renunta la vacanta planificata in Marea Britanie, iar declinul este de asteptat sa dureze pana in 2020, chiar si in lipsa altor evenimente tragice.

Pe o traiectorie similara s-a inscris si industria turistica din capitala Frantei, afectata de atacul sangeros cu 130 de victime, din noiembrie 2015, din Paris. La 4 luni dupa incident, numarul vizitatorilor sositi in orasul de pe malurile Senei scazuse cu 12 procente, iar dupa un an nu existau inca semne ca situatia ar fi revenit la normal, arata o analiza ForwardKeys.

Primele semne de nervozitate dupa atacul petrecut in weekend la Londra se revad in declinul actiuniulor companiilor de turism din Europa, International Consolidated Airlines, firma mama a British Airways, confruntandu-se deja cu o scadere de 1,5% a pretului actiunilor.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#atentate Marea Britanie, #numar vizitatori Londra, #destinatii turistice, #atentat Londra, #industrie turism UK , #Turism Europa