FOTO Care sunt cifrele care se ascund sub brazii targurilor de Craciun vieneze

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 20:00
3276 citiri
FOTO Care sunt cifrele care se ascund sub brazii targurilor de Craciun vieneze

Viena atrage anual, in perioada sarbatorilor de iarna, sute de mii de turisti. Atmosfera de basm este creata de cele 2,3 milioane de luminite si cele 20 de targuri de Craciun. Anul acesta sunt asteptati 8 milioane de vizitatori, iar cifra de afaceri totala se va ridica la 160 milioane euro.

Din 28 noiembrie 2,3 milioane de luminite de Craciun impodobesc strazile Vienei pe un traseu de 18 km. Cu certitudine cele mai cunoscute sunt instalatiile in forma de candelabre din zona Graben, cu ajutorul carora strada se transforma, in special de Revelion, intr-o adevarata sala de bal in aer liber. Fiecare candelabru cantareste 400 kg.

Anul trecut Asociatia Vieneza de Turism a adus cinci lustre identice cu cele din Viena si in Centrul Vechi din Bucuresti.

Pe langa aspectul estetic, Municipalitatea Vienei este preocupata si de aspectul ecologic. Astfel, inca din anii trecuti 75% din vechile luminite de Craciun au fost inlocuite cu unele ecologice, de tip LED, a caror durata de viata este considerabil mai mai lunga decat cea a becurilor clasice. Pe de alta parte, costurile de electricitate s-au redus cu aproximativ 80%.

Targurile de Craciun, atractia turistica principala

La atmosfera de basm a Vienei contribuie fara indoiala si celebrele targuri de Craciun. Peste 20 de astfel de targuri au loc in capitala Austriei, cel mai cunoscut este insa cel din fata Primariei, organizat pentru prima oara in 1986.

Deschis anul acesta intre 16 noiembrie si 24 decembrie, targul atrage peste trei milioane de vizitatori, dintre care 500.000 din strainatate. Elementul central al targului este pomul de Craciun, care, conform traditiei, este daruit Vienei in fiecare an de catre alta regiune austriaca. De aceasta data molidul de aproximativ 100 de ani si inalt de 30 de metri vine din Stiria (Steiermark).

Sursa foto:http://ghidviena.wordpress.com

La cele peste 140 de standuri impodobite festiv vizitatorii pot gasi specialitati culinare de tot felul, dar si cadouri pentru cei dragi, decoratiuni sau suveniruri.

Nu lipsesc nici in acest an "Caruselul nostalgiei", "Posta norilor", de unde pot fi trimise felicitari de Craciun in intreaga lume, teatrul de papusi sau atelierele pentru cei mici.

De asemenea, pe asa-numita "scena a cerului" diferite personalitati citesc povesti de Craciun, iar in salile festive ale Primariei coruri internationale interpreteaza cantece de Craciun din toate colturile lumii.

Pe langa targul din fata Primariei, extrem de indragit este si cel din fata Palatului Schönbrunn, dar si cel de pe Spittelberg, din Karlsplatz, Freyung, din fata Rotii Uriase din Prater sau cel amplasat intre Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Istorie a Artei.

"O traditie veche de 700 de ani s-a impus si a devenit nu numai un adevarat bun cultural, dar si un important factor economic. Acest lucru este demonstrat de cresterile inregistrate de ani incoace la numarul noptilor de cazare", explica Brigitte Jank, presedinta Camerei Economice Vieneze.

Astfel, spre exemplu, numarul noptilor de cazare in lunile noiembrie si decembrie a crescut din 2005 pana in 2012 de la 1.366.973 la 1.990.044. De asemenea, conform unui studiu realizat de KMU Forschung Austria, la cererea Camerei Economice Vieneze, se estimeaza ca anul acesta numarul total al vizitelor la targurile de Craciun din Viena va fi de 8 milioane, iar cifra de afaceri totala se va ridica la 160 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#targ Viena, #profit comercianti targ Viena, #venituri comercianti targ Viena , #Turism Europa