Jocurile Olimpice "umfla" preturile. Unde te poti caza in Londra?

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 08:00
2522 citiri
Jocurile Olimpice "umfla" preturile. Unde te poti caza in Londra?

Turistii care vor vizita Londra in perioada Jocurilor Olimpice vor plati de doua ori mai mult la cazare decat anul trecut, potrivit unui sondaj anual al preturilor camerelor de hotel.

Preturile hotelurile pentru rezervarile din luna august sunt cu 102% mai mari decat aceeasi luna a anului trecut, potrivit studiului efectuat de Hotels.com, citat de BBC.

Pretul mediu pentru o camera la un hotel din capitala londoneza va fi de 213 lire sterline in aceasta vara. Intre 2010 si 2011, preturile de cazare la hoteluri au crescut cu 4% la nivel mondial.

De exemplu, daca iti doresti sa te cazezi la un hotel din apropierea stadionului, o camera costa 359.50 lire in luna iulie, in timp ce dupa terminarea Jocurilor Olimpice, pretul este de numai 85 lire sterline pe noapte.

La un hotel de doua stele din capitala Marii Britanii, un sejur de 4 nopti in perioada Jocurilor Olimpice costa 700 euro pentru un loc in camera dubla sau 950 euro pentru camera single. Daca vrei sa ramai o saptamana in Londra, pretul ajunge la 1130 euro pentru un loc in camera dubla si 1540 pentru o camera single.

O alta varianta de cazare este camping-ul, inchirierea unui apartament sau a unei case de oaspeti.

Camping in Londra

Blackheath Rugby, Wodson Park Sports sau Surbiton Hockey Club, sunt doar cateva din zonele de camping din Londra, unde O noapte de cazare costa aproximativ 30 - 45 lire sterline.

Sondajul, care a inclus 142.000 de proprietari de hoteluri din 20.000 de locatii, a aratat ca evenimentele politice au avut un impact major asupra turismului.

Daca optezi pentru inchirierea unui apartament in capitala londoneza, pretul acestuia ajunge la 60 lire pe noapte. Este o optiune ideala atunci cand pleci in excursie cu un grup mai mare de prieteni.

Bogatii lumii au apelat la inchiriatul castelelor private pentru perioada Jocurilor Olimpice, in ciuda numarului mare de hoteluri de lux din Londra.

Optand pentru inchirierea unei locuinte este in general o varianta mai ieftina decat un sejur la un hotel de lux, insa deficitul de cazare in perioada Jocurilor Olimpice din Londra ar putea determina multi turisti bogati sa apeleze la serviciile unei agentii imobiliare, potrivit Business Insider.

Se estimeaza ca numarul persoanelor care vor vizita Londra pentru perioada Jocurilor Olimpice ar putea ajunge la 500.000, majoritatea hotelurilor de lux rezervand deja cele mai bune camere la preturi exorbitante. Cu aceleasi conditii ca un hotel - servicii de curatenie, Wi-Fi, transport si mancare - casele de inchiriat sunt cea mai noua gaselnita a agentiilor imobiliare.

Intre cele mai scumpe proprietati listate pe site-ul Onefinestay se numara o casa cu sapte dormitoare, din suburbia Londrei, Richmond, si alte doua case de 4 camere din Notting Hill si Holland Park, disponibile la pretul de 3.100 dolari pe saptamana.

Foxtons, o agentie imobiliara din Londra ofera un apartament penthouse in Knightsbridge in timpul Jocurilor Olimpice pentru 156.859 dolari pe saptamana.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#cazare londra jocuri olimpice, #pret hoteluri Londra Jocuri Olimpice, #inchiriere apartament Londra, #Jocuri Olimpice cazare, #rezervari hoteluri Londra , #Turism Europa