Papa aduce Romei 55 de milioane de euro doar in luna martie

Vineri, 15 Martie 2013, ora 13:56
1479 citiri
Papa aduce Romei 55 de milioane de euro doar in luna martie

Alegerea noului Suveran Pontif ar putea fi o binecuvantare pentru Roma in vremuri de recesiune, hotelierii estimand ca economia capitalei italiene va obtine in luna martie venituri suplimentare de 55 milioane euro datorita pelerinilor si turistilor care spera sa il vada pe Papa Francisc.

Dupa abdicarea surprinzatoare a Papei Benedict al XVI-lea, numarul persoanelor care au vizitat Roma a crescut simtitor, oferind economiei locale un sprijin neasteptat intr-o perioada lipsita in alti ani de activitate turistica intensa, potrivit Bloomberg.

Si mai multi turisti sunt asteptati pentru slujba de intronare a Papei Francisc, programata marti, si pentru sarbatorile pascale.

In aprilie 2005, ceremonia de investire a Papei Benedict al XVI-lea a atras aproximativ 350.000 de persoane.

"Anticipam cresterea numarului de vizitatori cu 10% luna aceasta", a declarat pentru Bloomberg presedintele diviziei romane a asociatiei hotelierilor Federalberghi.

Alegerea si intronarea Papei ar putea aduce economiei Romei venituri suplimentare de pana la 55 milioane euro in luna martie, a precizat reprezentantul hotelierilor.

Estimarea include sume cheltuite la hoteluri, restaurante si muzee, si ar putea creste cu aproximativ 10% numarul de persoane angajate in regim temporar de industria turistica locala, un spor binevenit in contextul somajului aflat la maximul ultimilor 20 de ani.

Papa Francisc, de origine argentiniana, este primul Suveran Pontif sud-american si primul non-european in ultimii 1.200 de ani. Agentiile de turism spera ca alegerea sa va atrage mai multi vizitatori straini, rasturnand declinul inregistrat in anii anteriori. Italia trece prin cea de-a patra runda de recesiune din ultimii 12 ani.

Anul trecut, turismul a generat venituri de 7,3 miliarde euro pentru economia Romei, potrivit autoritatilor de specialitate. Numarul turistilor care au vizitat Italia anul trecut a stagnat fata de 2011 la aproape 77 de milioane, potrivit datelor prezentate recent de banca centrala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#turism Roma alegere Papa, #venituri turism Italia, #pelerini Papa , #Turism Europa