Turcii subventioneaza turismul de croaziera. Au pierdut 1,4 milioane de turisti

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 10:17
9091 citiri
Turcii subventioneaza turismul de croaziera. Au pierdut 1,4 milioane de turisti
Foto: Istanbulforsale.com

Guvernul de la Ankara va aloca subventii destinate turoperatorilor care reusesc sa revigoreze turismul de croaziera din tara, intrat pe o panta descendenta in ultimii doi ani.

O recompensa de 30 de dolari pe cap de turist imbarcat la bordul navelor de croaziera care viziteaza Turcia va fi oferita in aceasta vara, dupa ce numarul calatorilor a scazut de la 2 milioane, in 2015, la doar 600.000 anul trecut, informeaza Daily Sabah.

Ajutorul financiar va fi directionat numai catre agentiile de turism care vor reusi sa aduca in apele teritoriale din Turcia vase de croaziera cu o capacitate de peste 750 de locuri, au precizat oficialii de la Ankara.

Industria turistica din Turcia a incasat lovituri grele in ultimii doi ani, ca urmare a atentatelor teroriste frecvente din aceasta tara, dar si a tensiunilor survenite in relatia cu Rusia.

Chiar si dupa dezghetarea relatiilor dintre Ankara si Moscova, piata de turism din Rusia pare destul de greu de accesat pentru turoperatorii din Turcia, fapt care ii face pe oficiali sa caute noi solutii la criza din industria turistica.

Una dintre acestea se refera si la construirea rapida a unui nou port turistic in Antalya, in care sa poata andoca vase de croaziera de mare capacitate. Proiectul va fi dublat de ridicarea unui hotel de 1.000 de locuri in imediata apropiere a zonei Lara Beach din Antalya.

De altfel, turcii se pregatesc sa incheie un protocol de colaborare intre zona metropolitan Antalya si Miami, lucru care le-ar permite sa negocieze cu liniile de croaziera care opereaza pe piata americana.

Insa, aceste planuri au nevoie de timp pentru a fi duse la capat, iar o revenire masiva a turistilor din Rusia este asteptata abia din 2018, cand operatorii turci vor sa deschida o linie de croaziera in Marea Neagra intre cele doua tari.

"Avem in plan organizarea unor croaziere de o saptamana intre Soci, Trabzon, Samsun, Istanbul si retur", a explicat Erkunt Oner, presedinte al Tara Tourism.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#subventii turism, #linii croaziera Rusia Turcia, #turism croaziera Turcia , #Turism Europa