Cum vrea Erdogan sa salveze turismul din Turcia: Veniti in tara cu vecinii vostri!- indemn pentru diaspora

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 13:28
10686 citiri
Cum vrea Erdogan sa salveze turismul din Turcia: Veniti in tara cu vecinii vostri!- indemn pentru diaspora
Foto: Go Turkey Tourism

Turcii stabiliti in strainatate sunt indemnati sa revina acasa insotiti de cetateni straini, intr-o campanie initiata de presedintele Recep Erdogan prin care se incearca salvarea turismului din tara.

"Veniti acasa cu vecinii vostri!" este sloganul prin care Erdogan spera sa opreasca declinul industriei turistice din Turcia, dupa ce acest sector a fost lovit de numarul ridicat de atentate teroriste si de o criza in relatia cu Rusia, informeaza Daily Sabah.

Datele prezentate de Institutul de Statistica al Turciei arata ca, intr-un singur an, incasarile din turism au coborat cu aproximativ 30 de procente, pe fondul lipsei de securitate in fata amenintarilor teroriste cu care se confrunta tara si al crizei diplomatice intervenite in relatia cu Rusia.

Veniturile industriei turistice au inregistrat o scadere de 9,4 miliarde dolari intre 2015-2016, de la 31,5 miliarde la 22,1 miliarde USD.

Planul lui Erdogan de revigorare a sectorului turistic se bazeaza pe cei 5 milioane de turci din diaspora, dintre care 3,5 milioane revin cu regularitate in tara natala.

"Ii consideram pe cetatenii turci care traiesc in strainatate drept ambasadori onorifici. Ii invitam pe toti sa vina sa isi petreaca cel putin o saptamana de vacanta acasa", a specificat presedinte turc, adaugand ca acestia sunt indemnati sa vina insotiti de vecini si prieteni.

Erdogan crede ca diversificare ofertei turistice din statiunile turcesti ar putea genera venituri cuprinse intre 50-86 miliarde de dolari pe termen mediu, in ciuda problemelor de securitate care exista in prezent.

De asemenea, liderul de la Ankara spera ca Turcia sa fie desemnata, in anii viitori, in primele trei destinatii turistice de pe glob.

In cadrul Planului de Urgenta Pentru Turism lansat anul trecut, guvernul de la Ankara a decis sa subventioneze agentiile de turism care aduc cei mai multi vizitatori in tara si sa acorde o serie de credite cu dobanzi reduse pentru cei mai importanti jucatori din sector.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#industrie turistica Turcia, #vacanta Turcia, #pierderi turism Turcia , #Turism extern