Egiptul subventioneaza zborurile charter, pentru a-si salva turismul

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 12:04
1644 citiri
Egiptul subventioneaza zborurile charter, pentru a-si salva turismul
Foto: dartur.md

Ministerul de Turism al Egiptului a anuntat marti un nou sistem de sprijin a zborurilor charter catre aceasta destinatie, valabil de la 1 noiembrie 2014 pana la 31 octombrie 2015.

Astfel, pentru zborurile catre Sharm El Sheikh, Hurghada, Marsa Alam, El Alamein si Marsa Matruh fiecare loc rezervat va fi compensat cu 210 lire egiptene (aproximativ 30 de dolari).

Desigur, asta in anumite conditii: zborul sa fie cu durata mai mica de 4 ore, cu un grad de ocupare de cel putin 50%. Compensarea se aplica pana la ocuparea charterului pana la 90%.

Pentru aceleasi destinatii, in acelasi interval al gradului de ocupare, dar pentru zborurile cu durata mai mare de 4 ore, fiecare loc rezervat va fi compensat cu 280 de lire egiptene (aproximativ 40 de dolari).

De asemenea, pentru zborurile catre Luxor, Aswan si Taba "pentru zborurile cu o durata mai mica de 4 ore, cu un grad de ocupare de peste 40%: fiecare loc rezervat pana la gradul de ocupare 100% va fi compensat cu 280 de lire egiptene (40 de dolari)", se arata in comunicatul Ministerului de Turism al Egiptului.

Pentru zborurile cu o durata mai mare de 4 ore catre Luxor, Aswan si Taba (cu un grad de ocupare de peste 40%) fiecare loc rezervat pana la gradul de ocupare 100% va fi compensat cu 350 de lire egiptene (50 de dolari).

Nu in ultimul rand, Ministerul de Turism al Egiptului va achita 75% din taxa de aterizare si service-ul la sol in Luxor, Aswan si Taba, in limita a 3000 de dolari/zbor.

Anuntul autoritatilor egiptene vine dupa ce presa a relatat o serie de evenimente ce ar putea afecta serios turismul in zona.

Printre cele mai recente se numara si prabusirea unui avion militar in cursul unei misiuni de antrenament in Egipt dar si o explozie care a avut loc duminica langa Ministerul egiptean de Externe, in Cairo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#zbor charter Egipt, #preturi Egipt, #turism egipt , #Turism extern