Romanii calatoresc putin in strainatate

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 14:41
1305 citiri
Romanii calatoresc putin in strainatate

Romanii s-au clasat pe pozitia a doua, in 2006, in topul cetatenilor din Uniunea Europeana (UE27) care au efectuat cele mai putine excursii de minimum patru nopti in strainatate, dupa greci, in timp ce aproape toti locuitorii din Luxemburg au preferat turismul extern, potrivit datelor Eurostat. Astfel, cei mai multi romani (88%) au ales, in 2006, sa calatoreasca (pentru recreere sau business) prin tara, cu 17% mai mult decat media cetatenilor din actuala comunitate europeana. La acest capitol, Romania a fost depasita doar de greci, 89% dintre acestia alegand locurile natale pentru excursiile de patru sau mai multe nopti.


Pe pozitiile urmatoare, in ce priveste turismul local, s-au clasat spaniolii (86%), francezii (83%), polonezii (81%), portughezii (79%) si italienii (75%). Potrivit Eurostat, peste 265 milioane din totalul de 438 milioane de excursii de minimum patru nopti efectuate la nivelul UE au reprezentat turism local.


In schimb, aproape toti locuitorii din Luxemburg (99%) au preferat strainatatea pentru excursiile de patru sau mai multe zile, comparativ cu 39% dintre cetatenii UE. De asemenea, cei mai multi dintre belgieni, irlandezi si sloveni au fost, in strainatate, in vacantele mai lungi, mai exact 81%, 77%, respectiv 72%.


Datele Eurostat arata ca in Romania nu s-au inregistrat variatii semnificative pe grupe de varsta. Astfel, 90% dintre tinerii intre 15 si 24 de ani au preferat destinatiile interne, o alegere similara fiind remarcata si la cei cu varste intre 25 si 64 de ani (87%) precum si la cei de peste 65 de ani (88%).


La nivelul UE, peste 60% dintre tinerii cu varste intre 15 si 24 de ani au ales turismul local, propria tara fiind preferata de asemenea de 58% dintre cei cu varste intre 24 si 64 de ani si de 71% din cetatenii trecuti de 65 de ani.


Din totalul de aproape 180 milioane de calatorii cu durata de cel putin patru nopti ce au avut loc in strainatate, 30% au fost efectuate de persoanele de 65 si peste 65 de ani.

Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Aspirator sau mop cu abur? Care dintre ele este mai bun în funcție de utilizarea sa?
Dacă vă gândiți să cumpărați un aspirator sau un mop cu abur, dar nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom oferi informațiile pe care trebuie să...
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...