Turistii romani, principalii 'finantatori' ai turismului bulgaresc

Joi, 04 Iulie 2013, ora 17:10
2049 citiri
Turistii romani, principalii 'finantatori' ai turismului bulgaresc

Romanii conduc topul turistilor care au ales Bulgaria ca destinatie de vacanta, in luna mai, se arata intr-un comunicat al touroperatorului Travel Planner.

Potrivit Institutului de Statistica al Bulgariei, in luna mai, prima luna de sezon estival, au sosit in Bulgaria 66.911 turisti romani, marea majoritate alegand, litoralul. Romanii sunt urmati de turisti din Grecia (40.360), Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (28.170), Federatia Rusa (25.593), Serbia (20.804), Germania (14.702), Turcia (13.887), Marea Britanie (10.714), Ucraina (7.731), SUA (5.543), Israel (5.289), Austria (3.819) si Franta (3.287).

"Cererea turistica de pe piata romaneasca a scazut usor pentru aceasta perioada, pe partea de turism extern. Motivul este simplu: romanii au apelat mult mai mult la rezervarile in sistem early booking, in special in perioada ianuarie - martie, care a inregistrat o crestere de 35-40% a cererii fata de anul 2012 pentru destinatia Bulgaria.

Si mai multe oferte promotionale pentru romani

Tinand cont ca romanii au o forta de cumparare inca scazuta din cauza crizei, iar o parte dintre ei au preferat regimul early booking si cauta in continuare oferte promotionale, cererea in aceasta perioada este mai scazuta.

In consecinta, hotelierii bulgari au introdus noi oferte promotionale pentru tot sezonul, pentru a impulsiona circulatia turistica dinspre Romania", spune Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Oficialii bulgari estimeaza ca in 2013 se va inregistra o crestere de 3% a numarului de turisti straini. In 2012, Bulgaria a inregistrat 8,87 de milioane de sosiri, cu 1,8% mai mult decat anul precedent.

Cei mai multi turisti au provenit din Rusia (1,47 milioane) si Grecia (1,09 milioane). La ora actuala, turismul genereaza 15% din Produsul Intern Brut al Bulgariei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#romani turism Bugaria, #turisti romani litoral bulgar, #statiuni turistice Bulgaria, #vacanta romani mare Bulgaria , #Turism extern