ANAT cere anularea impozitarii tichetelor de vacanta

Marti, 26 Iulie 2011, ora 15:20
1430 citiri
ANAT cere anularea impozitarii tichetelor de vacanta

Reprezenantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) sustine ca introducerea impozitarii tichetelor de vacanta, la un interval foarte scurt dupa debutul proiectului, a dat o lovitura majora unei idei exceptionale pentru turismul romanesc, dar care era inca in faza de implementare.

ANAT considera imperios necesara reconsiderarea oportunitatii anularii impozitarii tichetelor de vacanta, precum si introducerea acordarii de tichete de vacanta in locul primelor de vacanta,.

Acestea ar putea fi acordate si de institutii ale statului care se dovedesc performante, in contextul in care cifrele raportate de agentii economici cu privire la vanzarile de turism intern sunt in scadere fata de anul 2010.

Oficialii ANAT spun ca avantajele majore pe care le au tichetele de vacanta, ca instrument de stimulare a calatoriilor in Romania, sunt: acordarea posibilitatii angajatului de a-si alege singur destinatia/hotelul si serviciile, prin intermediul tichetelor de vacanta, fara a mai fi dirijat spre un operator sau altul, dar si reducerea evaziunii fiscale in turism prin aceea ca decontarea tichetelor de vacanta se realizeaza prin mijloace de plata bancare.

De asemenea, tichetele de vacanta ar determina si motiva angajatorii de a acorda beneficii angajatilor, in conditiile in care acestea erau scutite de impozite atat la angajator cat si la angajat, in timp ce angajatii ar petrece efectiv cel putin o vacanta pe an, cu scop de refacere a capacitatii de munca si efecte certe in cresterea gradului de sanatate a populatiei.

Alte avantaje pe care le-ar aduce tichetele de vacanta sunt ca ar sustine cresterea turismului romanesc, ceea ce va determina dezvoltarea imediata a industriilor pe orizontala, cu efecte suplimentare in taxe si impozite, "care vor deveni sursa pentru bugetul statului".
"Pe fondul cresterii inerente a cererii pentru vacante externe, aceste tichete ce acopera destinatiile interne, sunt un factor de echilibrare a balantei turismului, cu atat mai mult cu cat marea majoritate a beneficiarilor de tichete de vacanta nu isi permit calatorii in strainatate", afirma oficialii ANAT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#anat tichete vacanta, #impozit tichet vacanta, #vacanta , #Turism in Romania