Baile Herculane plaseaza Romania pe primul loc in industria SPA din Europa

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 11:16
7558 citiri
Baile Herculane plaseaza Romania pe primul loc in industria SPA din Europa
Foto: Afrodita Resort & Spa din Baile Herculane

Romania a castigat marele premiu INNOVATIVE SPA CONCEPT in cadrul Galei Innovative Spa Awards organizate de ESPA (European Spas Asociation), in Croatia.

Romania a fost reprezentata in concurs de proiectul SPA inaugurat la sfarsitul anului 2018 - Herculum Spa (Afrodita Resort & Spa din Baile Herculane).

Proiectul a fost demarat in urma cu trei ani, cand s-a inceput segmentul de prospectare si forare al unui izvor de apa termo - sulfuroasa, cea mai mare investitie de acest tip din ultimele doua decenii pentru Baile Herculane, se arata intr-un comunicat al societatii hoteliere, remis Business24.

Izvorul de apa termala alimenteaza azi direct bazinele si piscinele din Herculum Spa.

Afrodita Resort & Spa este parte din grupul Bacolux Hotels, care insumeaza 1000 de locuri de cazare in Herculane, Craiova si Busteni, cu o traditie de 25 de ani in industria ospitalitatii din Romania.

Societatea hoteliera are capital 100% romanesc.

Romania, mai exact proiectul Herculum Spa Baile Herculane, a concurat la Gala Innovative Spa Awards din Croatia alaturi de spa-uri din alte 21 de state membre, lideri in industria de SPA, balneo si sanatate.

Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort & Spa din Baile Herculane, reuneste un concept unic, creat prin folosirea resurselor naturale specifice zonei in tratamentele si procedurile spa, intr-o forma exclusiv destinata acestei locatii.

"Proiectul Afrodita Resort & Spa a fost unul provocator si interesant inca de la inceput, spune consultantul SPA Bacolux Hotels, Maria Rendes. Herculane este o locatie atat de incarcata de istorie de spa, cu resurse naturale cu o valoare recunoscuta de milenii, incat nu poti sa nu te simti coplesit de responsabilitatea de a reinvia toate aceste comori", adauga ea.

Ceea ce am propus prin Conceptul Herculum a fost sa transpunem aceste valori la cerintele de azi.

Mesajul "We own a heritage and master your wellness for present" s-a dovedit imbatabil si ne-a adus aprecierea unui juriu prestigios de experti spa internationali.

Herculum SPA de la Afrodita Resort & Spa Baile Herculane vorbeste raspicat despre resursele romanesti de ape vindecatoare, intr-un spa modern si original.

Aici, metodele balneare traditionale stau alaturi cu mandrie de nevoile omului modern. Resursele naturale de cura sunt pentru toata lumea si nu doar pentru cei bolnavi sau in cautarea de tratamente precise.

"Emotiile au fost mari pentru echipa Romaniei. Jururiul este format din specialisti europeni foarte bine pregatiti, iar proiectele aflate in concurs au fost toate la un nivel foarte inalt. Nu a fost o competitie usoara, insa ne bucuram ca am putut obtine acest premiu pentru industria din Romania", puncteaza Florin Bazavan, Director General Bacolux Hotels.

Premiul obtinut de Romania prin Afrodita Resorts & Spa seteaza o directie buna pentru industria spa si balneo din Romania.

ESPA (European Spas Asociation) este un organizatie non profit infiintata in 1995 al carei scop este sutinerea industriei SPA din Europa, certificare a calitatii, precum si consultanta legislativa pentru statele membre. Fiecare stat membru avand un reprezentat in bord-ul de conducere. Romania este reprezentata in board-ul ESPA de catre OPTBR.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Afrodita Resort Spa, #Baile Herculane premiu SPA , #Turism in Romania