Ce au in comun printul Charles, Ethan Hawke si Nicolas Cage legat de Romania?

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 12:10
4148 citiri
Ce au in comun printul Charles, Ethan Hawke si Nicolas Cage legat de Romania?
Viscri, locul unde ar fi putut petrece nunta de miere cuplul Kate Middleton si printul William

In ultima vreme, imaginea Romaniei a fost extrem de sifonata, de multe ori pe nedrept. In timp ce multi lideri de opinie din presa straina incearca sa ridiculizeze problema cersetorilor romani, tara noastra este promovata de vedete de talie mondiala, dispuse sa apere demnitatea unui stat cu o bogatie culturala incomensurabila.

Nicolas Cage, Leslie Hawke si printul Charles au un punct in comun. De-a lungul timpului, au incercat sa promoveze imaginea Romaniei peste hotare si au devenit ambasadorii ascultati de catre straini ai statului roman. In plan intern, un exemplu este Mircea Geoana.

Aceasta a fost numit cel mai tanar ambasador roman, in 1996, cand a fost inclus in corpul diplomatic pentru Statele Unite ale Americii. Astfel, senatorul PSD, la 37 de ani, le vorbea americanilor despre Romania si incerca sa consolideze imaginea tarii pe continentul American.

In 2005, un strain venea in tara si se implica in problema copiiilor strazii. Vorbim despre mama lui Ethan Hawke, Leslie Hawke.

Aceasta, impresionata de Romania si de dificultatile prin care trec minorii abandonati si despre rromii care nu mai merg la scoala, a inceput sa organizeze balul de Halloween

Leslie Hawke a antrenat, in fiecare an, in cadrul evenimentului mai multe vedete internationale, printre care fiul sau actor, dar si pe Nicolas Cage. Ambii au venit in tara si au ramas impresionati de "frumusetile" patriei. Intorsi pe continentul american, au devenit, mai mult sau mai putin voluntar, ambasadori ai tarii noastre.

Viscri, destiantie regala pentru nunta de miere

Anul acesta, chiar cuplul regal britanic, format din printul William si sotia sa Kate Middleton luau in considerare petrecerea lunii de miere pe teritoriul romanesc. Isi doreau sa vada in special Transilvania si se gandeau sa petreaca o scurta vacanta, in satul Viscri.

Daca ne gandim ca zona din centrul tarii este una dintre cele mai populare printre straini, atunci am putea merge chiar mai departe si am putea spune ca unul dintre primii ambasadori ai statului roman a fost... Dracula.

Castelul din Bran nu are decat o legatura tangenta cu legenda sangerosului vampir, iar romanii stiu foarte bine ca domnitorul Tarii Romanesti, Vlad Tepes a fost oarecum defaimat in cartea lui Bram Stawker, pentru ca nu era in niciun caz personaj supranatural, ci poate, cel mult, extrem de dur. Cu toate acestea, mitul a fost exploatat turistic si foarte multi straini asociaza invariabil Romania cu misteriosul conte.

Printul Charles, indragostit de Romania

Transilvania a fost un punct de atractie si pentru printul Charles, care a laudat zona si a promovat-o benevol, acum un an, in cadrul campaniei "Transilvania - mostenire si viitor", organizata de Fundatia Mihai Eminescu pentru promovarea patrimoniului romanesc, in colaborare cu Ambasada Romaniei de la Washington, Institutul Cultural Roman de la New York si Ministerul Turismului din Romania.

Alteta Sa vorbeste despre frumusetea tinutului si despre faptul ca, inca de la prima sa vizita in Transilvania, in 1997, a fost fascinat de aceasta "parte magica a lumii, ascunsa in estul Europei".

Nadia Comaneci si Ilie Nastase sunt alte doua personaje cu care strainii asociaza imaginea Romaniei. Desigur, nu il putem trece cu vederea pe dictatorul Nicolae Ceausescu.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ambasador Romania, #nunta viscri Kate Middleton, #imaginea Romaniei, #Print Charles Transilvania , #Turism in Romania