Ce loc ocupa Bucurestiul pe harta turismului international

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 16:45
1519 citiri
Ce loc ocupa Bucurestiul pe harta turismului international
Sursa foto: Wikipedia

Bucurestiul ocupa pozitia 90 in clasamentul preferintelor turistilor, cu un numar de vizitatori straini estimat la 928.028 in 2014 si cheltuieli totale ale acestora in valoare de 391 de milioane de dolari.

Prima pozitie este ocupata de Londra, pentru a treia oara in patru ani, conform raportului MasterCard Global Destination Cities Index.

Pe urmatoarele locuri se afla Bangkok, Paris, Singapore si Dubai, care beneficiaza de un aflux puternic de turisti straini, rezultat din extinderea clasei mijlocii, inovatiile aduse in categoria calatoriilor de lux si din nevoia crescanda de a face deplasari in interes de serviciu. Aceasta tendinta se va mentin, avand in vedere dezvoltarea tehnologica si a modalitatilor de cooperare pe care companiile le au la dispozitie.

Conform studiului, se estimeaza ca Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori straini in 2014 - cu 300.000 mai multi decat destinatia aflata pe primul loc in 2013, Bangkok.

Pentru Bangkok, se preconizeaza 18,37 milioane de vizitatori straini, pentru Paris - 15,57 milioane de vizitatori, pentru Singapore - 12,47 milioane de vizitatori, iar pentru Dubai - 11,95 milioane de vizitatori.

"Clasamentul indica o cerere puternica si un interes continuu pentru calatoriile aeriene, atat in interes de business, cat si personal," declara Ann Cairns, Presedinte International Markets MasterCard. "Recunoasterea de care se bucura destinatiile din acest an confirma importanta pe care o au orasele ca centre de business, culturale si economice. Iar aici intervenim noi - in fiecare zi, ajutam consumatorii si companiile sa profite la maximum de toate oportunitatile pe care le au in calatoriile lor, inclusiv de metode sigure de plata, oriunde s-ar afla pe glob."

Aflat la cea de-a patra editie, raportul ofera un clasament al celor mai vizitate 132 de orase, din intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#bucuresti turism, #turism clasament, #londra turism , #Turism in Romania