Constanta: Peste 160.000 de turisti, numar record inregistrat pe litoralul romanesc in acest sezon estival

Sambata, 03 August 2013, ora 17:32
1728 citiri
Constanta: Peste 160.000 de turisti, numar record inregistrat pe litoralul romanesc in acest sezon estival

Peste 160.000 de turisti isi petrec vacanta in statiunile litoralului romanesc in acest weekend, fiind un numar record inregistrat de la inceputul sezonului estival.

Reprezentanti ai asociatiilor patronale au declarat ca din centralizarile efectuate reiese ca din totalul acestor turisti, circa 7.500 sunt cetateni straini, majoritatea dintre ei preferand statiunile Mamaia si Neptun.

In prezent sunt inregistrati pe litoral 166.752 de turisti, insa numarul acestora este mai mare pentru ca nu sunt inregistrate persoanele cazate la particulari.

Referitor la turistii neinregistrati, primarul Constantei, Radu Mazare, considera ca important este ca numarul persoanelor care isi petrec vacanta pe litoral sa fie cat mai mare.

"Nu putem si nu poate nimeni sa spuna cati turisti sunt intr-o statiune sau in alta. Pentru ca sunt foarte multi turisti care sunt in gazda si care sunt in privat cazati si care nu sunt raportati la Politie. Nu stiu daca este sau nu in regula, dar este in regula sa fie turisti. Cu cat sunt mai multi turisti, cu atat este mai in regula.(...) Eu nici nu-i gonesc, eu ii las pe cei care sunt in Constanta sa ofere camere si apartamente turistilor. Ca, de fapt, castiga niste bani cei care flutura cheile. Este o practica, unii pleaca din apartamentele lor si le inchiriaza pe perioada verii. (...) Ceea ce este foarte bine. Sunt venituri neinregistrate, dar sunt venituri pentru constanteni", a afirmat Mazare.

Potrivit acestuia, pentru intreaga luna august toate locurile de cazare din statiunea Mamaia sunt rezervate de turisti.

In acest weekend, in statiunile litoralului au loc o serie de evenimente cultural-artistice si sportive, cu artisti romani si straini.

In statiunea Mamaia se desfasoara Romanian Fashion Weekend, spectacol de moda deschis de Radu Mazare, care a defilat pe podium purtand o costumatie de tipul celei pentru safari, semnata de Catalin Botezatu. Evenimentul va continua duminica seara cu concursul Miss Litoral 2013, fiind transmis in aproape 200 de tari prin intermediul FashionTV.

Spectacolele respective fac parte dintr-o actiune de promovare a brandului Mamaia, statiune considerata una dintre cele mai distincte, la moda si atractive destinatii de vacanta din Europa.

Un amplu festival este in derulare si la Vama Veche, "Folk You!! Florian Pittis" - editia a IX-a atragand mii de turisti.

Reprezentanti ai Directiei Judetene de Statistica Constanta au declarat, pentru AGERPRES, ca potrivit ultimelor evidente din 31 iulie 2012, pe litoralul romanesc sunt 738 de unitati turistice de cazare, cu capacitatea de aproape 85.000 de locuri.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#turism mare, #Marea Neagra turisti, #turisti mare Romania , #Turism in Romania