Corina Martin (ANAT) despre brandul turistic: nu am fi dat gres cu Dracula

Miercuri, 04 August 2010, ora 16:25
3177 citiri
Corina Martin (ANAT) despre brandul turistic: nu am fi dat gres cu Dracula

Presedinta Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, Corina Martin, a declarat intr-un interviu acordat Bloombiz ca brandul turistic axat in jurul temei 'Dracula' nu ar fi dat gres, adaugand ca actualul brand turistic este criticat mai ales de nespecialisti care contesta insasi nevoia Romaniei de a avea un brand.

'Am facut parte din echipa de consultanti pentru conceperea brandului, si rezultatul voturilor exprimate de cei 33 de consultanti si de minister este chiar ceea ce este, acum, atat de criticat mai ales de nespecialisti si de oameni care contesta, din pacate, insasi nevoia Romaniei de a avea un brand, pe care sa trebuiasca sa-l mai si promoveze !', spune Corina Martin pentru Bloombiz.ro.

Presedinta ANAT completeaza ca ar fi optat pentru ideea 'Dracula'.

'Eu, personal, as fi mers pe Dracula, pentru ca stiu sigur ca nu dadeam gres si aveam si o rampa solida deja construita.

Insa  votul echipei este cel care a contat, si voi continua sa sustin rezultatul final, dupa ce se va finaliza cercetarea necesara acum pentru a determina originalitatea vizualului, si pentru a avea siguranta ca vom iesi cu ceva ce ne va apartine total’’, declara Corina Martin.

Aceasta spune ca situatia creata de THR-TNS, consortiul spaniol, si scandalul declansat de similtitudinile dintre frunza prezenta in logoul oferit de consortiu si firma britanica de transport sunt regretabile, si ca asteapta finalizarea cercetarii privind autenticitatea vizualului.

Vrem sa demolam mitul 'Acasa e mai scump'

Anul 2010 a fost declarat 'Anul Ofertelor Speciale', sustine Corina Martin care motiveaza alegerea prin faptul ca ANAT isi propune demolarea mitului 'acasa e mai scump'.

'In Romania nu este, de multe ori, mai scump ca in destinatiile externe, daca stim sa alegem programul si oferta speciala de care avem nevoie si care ni se potriveste', explica oficialul ANAT, care subliniaza ca o mare parte a turistilor romani si-a petrecut concediul in tara.

"Datorita crizei, au fost luate mai mult in considerare destinatiile romanesti, pe principiul <e mai sigur si mai bine acasa> , <nu se stie ce se mai intampla maine>. Dintre destinatiile externe, in topul vanzarilor se situeaza Turcia, insulele grecesti si Bulgaria", a precizat Martin.

Agentiile de turism incearca deja negocierea unor contracte cu hotelierii pentru sezonul 2011, pentru a pregati oferte de vacanta cat mai avantajoase, mai spune Corina Martin.

Turismul romanesc ar trebui promovat cu o strategie pe masa

In opinia presedintei ANAT, turismul romanesc ar trebui promovat 'la modul serios, cu o strategie pe masa'.

'Turismul romanesc ar trebui dezvoltat la modul serios, cu o strategie pe masa ( pornind de la Master Planul pe care deja il avem, lucrat de expertii de la Organizatia Mondiala a Turismului ) si, desigur, promovarea ar trebui sa mearga in paralel.

Intotdeauna e nevoie de promovare in turism, chiar si pentru turistii romani, care au motive sa redescopere bogatiile si comorile Romaniei turistice, daca li se ofera motivatii sa priveasca vacanta in tara lor cu alti ochi, cu alta mentalitate ", a declarat Corina Martin.

Aceasta recunoaste insa ca asociatiile si patronatele din turism nu dispun de bugete de promovare, ci doar de cotizatiile ce provin de la membrii lor, in timp ce autoritatile publice, atat centrale, cat si locale, dispun de bugete de promovare.

'Autoritatile publice -centrale si locale- dispun de bugete de promovare, numai ca, in Romania , exercitiul de a consulta mediul privat inainte de utilizarea bugetelor publice, sau macar dupa folosirea acestora, este redus la o scara ce ne motiveaza sa fim nemultumiti , in raport cu autoritatile statului", mentioneaza Martin.

Romania, bogata in potential turistic, saraca in strategii

Referitor la faptul ca Romania se afla printre destinatiile ocolite de turistii britanici, Corina Martin a explicat ca 'suntem absenti din competitie, cu tot potentialul urias pe care il avem, si pe care nu vrem, parca, sa reusim sa-l punem in valoare.'

Reactia britanicilor este o consecinta fireasca a lipsei de promovare, crede Martin.

'Este o consecinta fireasca a lipsei de promovare. Orice tara are ceva de aratat, ceva de explorat, ceva de descoperit si vizitat. Romania este bogata, din acest punct de vedere, dar extrem de saraca in strategii si in eficienta acestora.

Dupa ce am ratat 20 de ani in promovare , timp in care alte destinatii din jurul nostru s-au dezvoltat si promovat agresiv, nu trebuie sa ne mire reactia britanicilor, din pacate', a incheiat presedinta ANAT.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#anat, #brand, #corina, #martin, #turisti, #turistic , #Turism in Romania