Cum va atrage USL turistii straini in tara

Joi, 15 Martie 2012, ora 16:01
1387 citiri
Cum va atrage USL turistii straini in tara

USL isi propune cand vine la guvernare atragerea turistilor straini, acesta fiind principalul obiectiv al Opozitiei in domeniul turismului, a anuntat joi vicepresedintele departamentului de turism al USL, Alin Burcea.

"Cel mai important lucru pentru USL este aducerea de turisti straini. Incoming-ul este tinta numarul unu in viziunea noastra pentru guvernarea ce va veni, pentru ca sunt bani noi care intra in economie. Incoming-ul este cea mai curata forma de export pentru ca exportam la turism aer, soare, mancare, bautura, distractie".

"Aici sunt multe de facut, trebuie sprijinite agentiile romane care fac incoming, ganditi-va cat de greu e sa promovezi un produs care nu are brand, precum Romania. Trebuie sa sprijinim cele 15 agentii care fac incoming in Romania, la brosuri sa ii confinantam, la site-uri".

"Vrem o prima de incoming pentru fiecare turist strain adus in hotel sa se primeasca un euro, doi euro, este cea mai buna forma de stimulare pentru turistii pe care i-ai adus, sa vedem daca se poate aplica din punct de vedere legislativ acesta prima pentru incoming si aceasta suma sa se scada din impozitul pe profit", a declarat el.

USL mai vrea sa scuteasca de impozit pe profit, pe o perioada de cinci ani, investitiile noi in turismul balnear si pentru o perioada mai mica de trei ani in ceea ce priveste infrastructura de agrement, a adaugat Burcea.

Tarife speciale ale Tarom pentru cursele pe litoralul romanesc sunt o alta tinta a USL, a precizat el, pentru ca "e mai ieftin pentru un clujean sa ia avionul pana la Mallorca decat pana la Navodari".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Alin Burcea solutii turism, #Alin Burcea turism incoming, #Burcea declaratii masuri USL turism , #Turism in Romania