Europa League face istorie in turismul romanesc. Un nou inceput pentru Romania?

Joi, 10 Mai 2012, ora 10:14
2030 citiri
Europa League face istorie in turismul romanesc. Un nou inceput pentru Romania?

Bucurestiul a avut onoarea de a gazdui, miercuri seara, finala celei mai importante competitii a fotbalului european. In confruntarea finala au intrat echipele spaniole Atletico Madrid si Atheltic Bilbao, meciul fiind castigat cu 3 la 0, de Madrid.

N-au fost insa singurii castigatori. Finala Europa League a stabilit un nou record de asistenta pentru Arena Nationala din Capitala, la meci fiind prezenti in tribune 52.347 de spectatori, potrivit organizaorilor evenimentului. Capacitatea maxima a noului stadion este de 55.000 de locuri.

Si nu e singurul record pentru turismul romanesc. Finala Cupei Europa League a adus in Romania peste 30.000 de turisti. Desi doar jumatate dintre suporterii care au venit sa vada meciul dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao s-au cazat in Bucuresti, capitala nu a mai avut niciodata atat de multi turisti, a precizat pentru Business24 consultantul in turism Traian Badulescu.

"Nu am avut niciodata in Bucuresti 30.000 de turisti. Dintre ei, 15.000 innopteaza pe o perioada scurta, o zi doua", a declarat pentru Business24, Traian Badulescu, consultant in turism.

Suporterii vor cheltui in Romania peste cinci milioane de euro, a declarat pentru Business24 Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor de Turism si Servicii (FPTS).

Iar hotelurile vor castiga din aceasta afacere, in jur de patru milioane de euro de la turistii veniti la Bucuresti, potrivit lui Agathon. "Restul de bani se va duce pe restaurante, suveniruri si bilete", a spus presedintele FPTS.

Turismul sportiv, sansa pentru Romania?

Aceasta experienta ne demonstreaza ca este posibil. Romania, poate ajunge in centrul atentiei Europei, atunci cand se fac eforturile necesare. Asadar, este turismul sportiv un sector care se poate dezvolta in tara noastra?

Potrivit lui Traian Badulescu, fotbalul este sportul care atrage cei mai multi turisti. Drept dovada, aceasta competitie este evenimentul care a adus cei mai multi turisti pe care care i-a avut Bucurestiul pana acum.

"Acesta este cel mai important eveniment organizat de Romania pe termen scurt, exceptie facand Summitul NATO. Atunci am avut 3.000 de turisti, dar nu se compara".

Badulescu semnaleaza faptul ca in Romania lipseste infrastructura, mai ales ca turismul sportiv in special, necesita o diversitate mai mare a hotelurilor. Iar Bucurestiul cel putin, nu dispune de suficiente unitati de cazare pentru tineri, de tip low budget.

"Este mai greu sa fie cazati tinerii care vin cu rucsacul in spate. Nu prea avem hoteluri de o stea, hoteluri de tineret. Bucurestiul are in general hoteluri de la 3 stele in sus", a adaugat acesta.

Insa ocaziile de a demonstra ca meritam sa ajungem pe harta europeana a turismului sportiv continua sa apara. In 2013, Romania se pregateste de un alt eveniment sportiv de marca: Olimpiada de Tineret la schi, pe Valea Prahovei:

"La fel, si acesta va fi un test ca Romania sa fie recunoscuta ca destinatie de schi", a spus Traian Badulescu.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#cupa Europa League, #organizare Cupa Europa League, #turism sportiv Romania, #evenimente sportive Romania , #Turism in Romania